Dimecres, 28 setembre 2022
Dimecres, 28 setembre 2022
IniciCovid-19Tanca el dispositiu d’atenció a persones amb discapacitat amb Covid-19 gestionat per...

Tanca el dispositiu d’atenció a persones amb discapacitat amb Covid-19 gestionat per la Fundació Lluïsa Oller

Ha acollit a 43 persones de diferents entitats durant 13 mesos en diferents moments de la pandèmia

Llar residencia Lluïsa Oller
La Llar Residència ha tornat a quedar buida a l’espera de l’adjudicació de noves places // Foto: Grup Viver de Bell-lloc

La Llar Residència gestionada per la Fundació Lluïsa Oller a Cardedeu, que al novembre de 2020 es va convertir en un dispositiu d’atenció a persones amb discapacitat contagiades de la Covid-19 a petició del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Departament de Salut, ha tancat ara després d’haver donat atenció a 43 persones – principalment de la Regió Metropolitana Nord – durant 13 mesos en diferents moments de la pandèmia.

L’objectiu del dispositiu era evitar brots de contagi als equipaments residencials i garantir una quarantena en un entorn acollidor per aquestes persones.

La llar, amb capacitat per atendre a 10 persones en habitacions individuals, ha comptat amb un equip format per professionals de la integració social, atenció a la dependència, treball social i psicologia, així com auxiliars clínics.

La coordinadora dels serveis d’habitatge de la Fundació Lluïsa Oller, Alba Domínguez, ha explicat que “poder obrir aquest dispositiu i ajudar a les persones i a les entitats ha estat un immens plaer. Les persones que hi han passat han estat molt felices i s’han sentit molt acollides. Hem aconseguit que aquests dies passessin de ser angoixants, d’aïllament i solitud, a fer-les sentir acompanyades, entretingudes i en un ambient alegre i distès. Treballem pel benestar de les persones sigui quina sigui la realitat del moment”.

Ara l’equipament, que estava pendent de rebre la concertació de places per poder oferir el servei de Llar Residència, ha tornat a quedar buit i sense notícies de quan podrà engegar el servei. Actualment, i segons dades pròpies de la Generalitat, més de 3.250 persones amb discapacitat a Catalunya resten a l’espera d’una plaça residencial per a poder viure, una llarga llista d’espera que, en alguns casos, arriba a demores de fins 10 anys.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content