Dissabte, 16 octubre 2021
HomeCovid-19Tan sols hi ha un cas actiu per Covid-19 en els centres...

Tan sols hi ha un cas actiu per Covid-19 en els centres residencials de serveis socials per a persones amb discapacitat

Als centres de persones amb problemàtica de salut mental s’han registrat 8 casos

infografia incidencia covid-19 centres residencials
Taula sobre la incidència de la Covid 3n els centres residencials // Foto: gencat

Un total de 22 centres residencials de serveis socials tenen a dia d’avui algun cas actiu de covid-19 entre les persones residents, segons el darrer informe de seguiment presentat pel Departament de Drets Socials. Aqustes dades demostren l’evolució favorable de la pandèmia en les darreres setmanes. En concret, hi ha 17 centres de gent gran; 1 centres per a persones amb discapacitat; 2 centres de salut mental i 2 centres d’altres tipus de recursos residencials, com centres d’infància, per a persones en risc d’exclusió i d’altres.

Hi ha 85 persones residents que són casos confirmats de covid-19 (un 0,1% del total). La gran majoria són asimptomàtiques o tenen símptomes lleus de coronavirus. 

Al llarg de la darrera setmana (del 19/9 al 25/9), hi ha hagut 5 defuncions de residents per covid-19, mentre que hi ha hagut 22 persones residents ingressades a l’hospital de mitjana cada dia. 

Pel que fa als i les professionals, 66 han donat positiu (0,1% del total) els últims 14 dies; i no hi ha cap persona treballadora ingressada.

Segons la tipologia del centre, a les residències de gent gran, entre les persones usuàries hi ha 74 casos actius (0,2% dels residents) en 17 residències i 58 professionals afectats (0,2% del total).

Als centres per a persones amb discapacitat, hi ha 1 cas actiu entre els residents en 1 residència i 8 professionals (0,1% respecte al total).

Als centres residencials de persones amb problemàtica social derivada de salut mental, hi ha 8 casos actius de persones residents en 2 centres i 0 treballadors afectats.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES