Tan sols el 3% dels joves amb discapacitat accedeixen a estudis d’educació superior

Un taxa 10 punts per sota al dels joves sense discapacitat

joves discapacitat educació superior
Un dels recursos per a joves amb discapacitat a les universitats són les cabines adaptades a les biblioteques // Foto: UAB.cat

Tan sols el 3% dels joves amb discapacitat accedeixen als estudis d’educació superior, una taxa 10 punts per sota dels joves amb estudis superiors que presenten els joves sense discapacitat, segon les dades recollides pel Observatori sobre Discapacitat i Mercats de Treball a Espanya (Odismet).

Segons aquest estudi, un 15,1% de la població juvenil amb discapacitat (entre 16 i 24 anys) no té estudis; el 23,7% ha cursat fins a primària; un 59% arriba a la secundària; i només un 3,1% accedeix als estudis superiors. Així, el 37,8% dels joves amb discapacitat no supera els estudis primaris.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Per contra, en el col·lectiu de joves sense discapacitat, només el 0,1% no té estudis; el 5,7% es queda en estudis de primària; el 81% passa a l’educació secundària; i el 13,3% arriba als estudis superiors.

Precisament la Fundació ONCE, impulsora de l’Odismet, celebrarà els dies 15 i 16 de novembre a Madrid, el IV Congrés Internacional “Universitat i Discapacitat”, que afrontarà el repte de millorar l’atenció que s’ofereix als estudiants amb discapacitat.

BANER_300X250
FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*