MIFAS acull a Girona una jornada sobre noves tendències en l’alimentació del pacient amb disfàgia

Al Centre d’Atenció Integral el proper 30 de novembre

cartell-jornada-disfagia mifas
Cartell de la jornada // Foto: MIFAS

El Centre d’Atenció Integral MIFAS de Girona acollirà el proper 30 de novembre a les 16h una jornada informativa sobre noves tendències en l’alimentació del pacient amb disfàgia, que està adreçada a afectats, cuidadors i/o familiars d’afectats per disfàgia secundària a lesions cerebrals (ictus, demència, malalties neurodegeneratives, ), a diferents tumors de cap i coll (ja sigui per la cirurgia i/o pel tractament) o a l’envelliment.

La jornada anirà a càrrec de la logopeda Eva Fitó i la Dra. Marisa Garcia en col·laboració amb l’empresa Smoothfood, que cedirà alguns dels seus productes per ensenyar i poder fer alguna petita mostra pels assistents.

BANER_300X250

Els principals objectius d’aquesta jornada són la sensibilització i conscienciació sobre la disfàgia, l’exposició de les diferents textures i consistències i donar a conèixer les noves tendències en la presentació dels aliments per contribuir a la seva millora.

La disfàgia orofaríngia és un símptoma que pot esdevenir greu en la persona que el pateix, ja que l’alteració en les fases de la deglució pot produir ennuegaments, penetracions i/o aspiracions en la via aèria. Si no s’adapta la dieta es pot produir desnutrició, deshidratació, infeccions respiratòries, pneumònies, ofec i fins i tot la mort.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*