Dilluns, 24 juny 2024
IniciINCLUSIÓ SOCIALSOS a la Capacitat Intel·lectual, una nova entitat inclusiva al Garraf

SOS a la Capacitat Intel·lectual, una nova entitat inclusiva al Garraf

junta directiva SOS a la Capacitat Intel·ectual
Junta directiva de SOS a la Capacitat Intel·lectual // Foto: Imatge cedida per SOS a la Capacitat Intel·lecual

Les coses no passen per casualitat. I no per casualitat ha nascut una nova entitat a Sant Pere de Ribes anomenada SOS a la Capacitat Intel·lectual amb l’objectiu d’aconseguir un projecte normalitzat per als discapacitats intel·lectuals. Diem que no per casualitat perquè la comarca del Garraf, aposta des de fa anys, per una educació inclusiva amb els discapacitats. I tampoc és casualitat per la principal impulsora d’aquesta iniciativa. Teresa García, mare d’un jove amb Síndrome de Down, va canviar Santa Coloma de Gramenet per Sant Pere de Ribes pel model inclusiu de les escoles del territori. “Ho vaig deixar tot perquè el meu fill  pogués venir a una escola inclusiva”, assegura. Ara el noi té 21 anys i parla maravelles de l‘Institut Els Costerets.

Per Teresa García, l’experiència educativa que s’ha viscut al Garraf en els darrers anys podria ser el principi d’un canvi de paradigma i per aquest motiu SOS a la Capacitat Intel·lectual és una entitat molt activa que lluita per reivindicar els drets de les persones amb aquest tipus de discapacitat.

Des del punt de vista de la formació SOS a la Capacitat Intel·lectual demana que els discapacitats intel·lectuals puguin estudiar fins els 23 anys, en comptes dels 21 i que es garanteixi la formació continuada d’aquestes persones un cop surten dels instituts.

Pel que va a les reivindicacions laborals exigeixen que es compleixi de manera efectiva la Llei d’Integració Laboral. En aquest sentit, demanen als Ajuntaments i a la Generalitat que obliguin a les empreses a complir la llei en la contractació de les persones amb discapacitat. Reclamen també que s’incrementi el ràtio de places especials per a discapacitats, passant del 2% actual al 4%, que es destini l’1,1% a la discapacitat intel·lectual i  que es compleixi el 5% en l’Administració Pública.

L’entitat també fa algunes propostes, entre les que destaca en paraules de la seva presidenta “fer un estudi de la inversió que es fa en discapacitat i del retorn que donen a la societat”. La intenció, segueix Teresa García “seria convertir els discapacitats en un element actiu de la societat”.

PUBLICITAT

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content