Dilluns, 22 abril 2024
spot_img
IniciENTITATS'Societat Limitada' aplega prop d'un centenar de persones per commemorar el Dia...

‘Societat Limitada’ aplega prop d’un centenar de persones per commemorar el Dia de les Persones amb Discapacitat

societat limitada aplega centenar persones acte
A l’acte també hi va assistir l’alcalde de Reus, Carles Pellicer // Foto: Societat Limitada

El programa de ràdio ”Societat Limitada” va voler commemorar el divendres dia 1 de desembre el Dia Internacional de la Discapacitat a la ciutat de Reus al que hi van assistir prop de noranta persones i nombroses autoritats locals.

La commemoració es va iniciar amb la projecció del documental “Jo també vull sexe” del programa “Sense Ficció” de TV3 que tracta el tema de sexualitat i discapacitat que encara avui es considera per molta gent un tema tabú. Montse Armengou, directora del documental present a la sala, va explicar perquè van decidir tractar aquest tema. “A les revistes que tractaven de sexualitat tot eren noies 10, nois 10, sexe 10…., nosaltres voliem enfocar-ho amb persones amb discapacitats visibles, que no tenien un cos considerat 10”. Aquesta circumstància no impedeix que moltes de les persones greument afectades per alguna discapacitat tinguin el seu desig sexual intacte.

Després d’un breu debat, es va iniciar l’acte d’entrega dels “Guardons sobre Diversitat Funcional i Moviments Socials” atorgats pel programa. Els premiats van ser :

– El programa “Sense Ficció” de TV3 pel documental citat anteriorment per haver contribuït a obrir o potencial un debat sobre el tema de la sexualitat de les persones amb diversitat funcional.

– La iniciativa de la creació del “Diari de la Discapacitat”. Carlos Valdivia és un periodista amb discapacitat que després de valorar molts factors, va decidir tirar endavant el projecte conegut com a “Diari de la Discapacitat”. Es tracta del primer diari digital d’actualitat a Catalunya que tracta exclusivament sobre la temàtica de la discapacitat i la diversitat funcional, on es poden trobar noticies d’aquest àmbit en gairebé en totes les seccions pròpies d’un diari. També s’ha valorat per atorgar aquest reconeixement la iniciativa empresarial que ha comportat la posada en marxa d’aquest nou mitjà de comunicació.

– L’Associació “Padel amb tu” per emprar, principalment, l’esport del pàdel i també d’altres activitats adaptades de contingut lúdic-esportiu, com a eines inclusives i rehabilitadores en sentit integral de les persones amb diversitat funcional.

– La Fundació Formació i Treball per contribuir a facilitar l’accés al mercat laboral de persones en risc d’exclusió social alhora que gestionar i dignificar l’entrega de productes de primera necessitat a famílies amb escassos recursos econòmics, utilitzant entre altres eines, la formació per al treball.

Club Gimnàstic Tarragona / Genuine i Reus Deportiu / Genuine per haver decidit ambdós clubs participar a “LaLiga Genuine” i fomentar la normalització de la pràctica del futbol entre les persones amb discapacitats intel·lectuals.

Durant el decurs de l’acte també es van donar 3 premis en metàl·lic atorgats per l’Obra Social La Caixa a les entitats “Padel amb tu”; Club Esportiu Taller Baix Camp i l’Associació Síndrome de Down.

La commemoració del 3 de desembre a la ciutat de Reus va finalitzar el dissabte dia 2 amb un acte institucional en el que van parlar (a més de les autoritats) una persona invident en nom de l’ONCE que va parlar de les dificultats que pot tenir una persona cega per gaudir de la cultura (el 2017 la ciutat de Reus és Capital de la Cultura Catalana) i diversos representants de la Colla “Castellers de la Il·lusió” de Valls.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content