S’instal·laran dos ascensors a l’estació de Jaume I de l’L4 del Metro per millorar l’accessibilitat

Ahir van començar les obres que finalitzaran l’estiu de 2019

plànol estació metro Jaume I millora accessibilitat
Plànol de les actuacions previstes a l’estació de metro de Jaume I // Foto: gencat

El Departament de Territori i Sostenibilitat va iniciar ahir les obres de millora de l’estació de Jaume I de l’L4 de Metro, a Barcelona, que permetran l’adaptació de la infraestructura a persones amb mobilitat reduïda. Els treballs, que comporten una inversió de 4 milions d’euros, finalitzaran l’estiu de 2019. Les obres consistiran en la instal·lació de dos ascensors de carrer, un per cada un dels vestíbuls situats a banda i banda de la Via Laietana (a la plaça de l’Àngel i al carrer de l’Argenteria).

L’actuació inclou també la remodelació dels dos vestíbuls. Al vestíbul de la plaça de l’Àngel es crearà una nova sala de cap d’estació i, al del carrer de l’Argenteria, s’executarà un nou tram d’escales fixes per a connectar el carrer i el vestíbul, que substituirà el tram d’escales actual. A tots dos vestíbuls, es renovaran les màquines validadores. Finalment, es recreixeran les andanes per eliminar el desnivell existent amb els trens.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El Departament de Territori i Sostenibilitat ja ha adaptat per a persones amb mobilitat reduïda 140 de les 154 estacions que té la xarxa de Metro de Barcelona; és a dir, el 91% són accessibles. Les estacions restants estan en fase de projecte.

FECETC_Banner_fira si i millor

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*