Una investigació permet diagnosticar precoçment patologies cardíaques a 7 joves del Pla de l’Estany

L’estudi de l’IdIBGi ha realitzat electrocardiogrames a 1.626 alumnes d’ESO

patologies cardíaques alumnes pla estany
Per l’estudi han passat 1.626 alumnes d’ESO de centres educatius del Pla de l’Estant // Foto: gencat

Una investigació de recerca de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IdIBGi) ha permès detectar de manera precoç algun tipus de patologia cardíaca a 7 adolescents  del Pla de l’Estany, els quals estan sota control mèdic des de la seva detecció.

FREEFORMSTYLE-600X300

La investigació, liderada pel cap de Cardiologia de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, el doctor Ramon Brugada, i el cap d’arítmies de l’hospital Sant Joan de Deu, el doctor Josep Brugada, va començar l’any 2010 i des d’aleshores s’han realitzat electrocardiogrames (ECG) a 1.626 alumnes de 2n d’ESO dels quatre centres educatius de Banyoles.

L’estudi, realitzat en una població de joves d’entre 13 i 15 anys, ha permés identificar la presència de símptomes i alteracions electrocardiogràfiques de forma precoç per tractar-les adequadament i prevenir les possibles conseqüències. Cal recordar que aquestes poden ser causades per malalties cardíaques que potencialment poden provocar arítmies cardíaques, pèrdues sobtades de coneixement i/o fins i tot mort sobtada.

Els 7 dels casos diagnosticats per una patologia cardiovascular -un 0,43% de la població estudiada i un 17,94% dels pacients amb un electrocardiograma anormal- segueixen controls mèdics al gabinet de cardiologia pediàtrica de l’Hospital Josep Trueta.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*