Dijous, 2 desembre 2021
IniciDiscapacitatUna investigació permet diagnosticar precoçment patologies cardíaques a 7 joves del Pla...

Una investigació permet diagnosticar precoçment patologies cardíaques a 7 joves del Pla de l’Estany

patologies cardíaques alumnes pla estany
Per l’estudi han passat 1.626 alumnes d’ESO de centres educatius del Pla de l’Estant // Foto: gencat

Una investigació de recerca de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IdIBGi) ha permès detectar de manera precoç algun tipus de patologia cardíaca a 7 adolescents  del Pla de l’Estany, els quals estan sota control mèdic des de la seva detecció.

La investigació, liderada pel cap de Cardiologia de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, el doctor Ramon Brugada, i el cap d’arítmies de l’hospital Sant Joan de Deu, el doctor Josep Brugada, va començar l’any 2010 i des d’aleshores s’han realitzat electrocardiogrames (ECG) a 1.626 alumnes de 2n d’ESO dels quatre centres educatius de Banyoles.

fiare banca etica crowdfunding

L’estudi, realitzat en una població de joves d’entre 13 i 15 anys, ha permés identificar la presència de símptomes i alteracions electrocardiogràfiques de forma precoç per tractar-les adequadament i prevenir les possibles conseqüències. Cal recordar que aquestes poden ser causades per malalties cardíaques que potencialment poden provocar arítmies cardíaques, pèrdues sobtades de coneixement i/o fins i tot mort sobtada.

Els 7 dels casos diagnosticats per una patologia cardiovascular -un 0,43% de la població estudiada i un 17,94% dels pacients amb un electrocardiograma anormal- segueixen controls mèdics al gabinet de cardiologia pediàtrica de l’Hospital Josep Trueta.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES