Una investigació permet diagnosticar precoçment patologies cardíaques a 7 joves del Pla de l’Estany

L’estudi de l’IdIBGi ha realitzat electrocardiogrames a 1.626 alumnes d’ESO

patologies cardíaques alumnes pla estany
Per l’estudi han passat 1.626 alumnes d’ESO de centres educatius del Pla de l’Estant // Foto: gencat

Una investigació de recerca de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IdIBGi) ha permès detectar de manera precoç algun tipus de patologia cardíaca a 7 adolescents  del Pla de l’Estany, els quals estan sota control mèdic des de la seva detecció.

La investigació, liderada pel cap de Cardiologia de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, el doctor Ramon Brugada, i el cap d’arítmies de l’hospital Sant Joan de Deu, el doctor Josep Brugada, va començar l’any 2010 i des d’aleshores s’han realitzat electrocardiogrames (ECG) a 1.626 alumnes de 2n d’ESO dels quatre centres educatius de Banyoles.

BANER_300X250

L’estudi, realitzat en una població de joves d’entre 13 i 15 anys, ha permés identificar la presència de símptomes i alteracions electrocardiogràfiques de forma precoç per tractar-les adequadament i prevenir les possibles conseqüències. Cal recordar que aquestes poden ser causades per malalties cardíaques que potencialment poden provocar arítmies cardíaques, pèrdues sobtades de coneixement i/o fins i tot mort sobtada.

Els 7 dels casos diagnosticats per una patologia cardiovascular -un 0,43% de la població estudiada i un 17,94% dels pacients amb un electrocardiograma anormal- segueixen controls mèdics al gabinet de cardiologia pediàtrica de l’Hospital Josep Trueta.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*