El sector de la discapacitat reclama una oferta turística més inclusiva i accessible per a tothom

A les portes de les vacances de Setmana Santa i dins l’Any del Turisme Sostenible

turisme-accessible
El turisme accessible és un dret de les persones amb discapacitat // Foto: Wikimèdia

Coincidint amb l’Any del Turisme Sostenible i a punt de començar el parèntesi vacacional de Setmana Santa, el COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat), com a principal plataforma del sector a Catalunya, reclama a administracions i sector turístic unes infraestructures i serveis turístics inclusius i accessibles per a les persones amb discapacitat.

Alhora, demana al sector turístic que incorpori a les seves plantilles persones amb discapacitat, especialment aquelles empreses que en tenen l’obligació legal, i que eximeixi a les persones amb discapacitat i els seus acompanyants del pagament de la taxa turística, una proposa del Centre de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC), recollida en el Dictamen 11/2016 sobre l’Avantprojecte de llei de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Tanmateix reclama al Fons per al Foment del Turisme, que destini els diners recaptats per la taxa turística, a millorar l’accessibilitat i facilitar l’autonomia personal de les persones amb discapacitat als establiments i serveis turístics. En concret, per garantir l’accés a la informació de l’oferta turística (continguts accessibles), les rutes i l’atenció al públic, fent especial atenció a l’entorn rural.

En aquest sentit, el president del COCARMI, Antonio Guillén, ha recordat que “aquest compromís amb l’accessibilitat universal no només beneficiarà el col·lectiu de persones amb discapacitat sinó el conjunt de la societat, ja que l’augment de l’esperança de vida fa que el percentatge de persones grans sigui cada cop més gran i, per tant, també les necessitats d’accessibilitat. A més, el turisme que no sigui inclusiu, exclourà a les persones amb discapacitat”. “Els establiments turístics accessibles ofereixen un plus i són cada cop més demanats, per la qual cosa és rendible invertir-hi”, ha afegit Guillén.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*