L’Escola d’Adults de l’acidH guanya el premi Vila de Gràcia a la millor iniciativa pedagògica

Pel seu projecte “La nostra guia”, una iniciativa innovadora creada pels seus alumnes

escola adults acidh premi vila de gràcia projecte pedagògic
Els alumnes han desenvolupat una guia innovadora i diferent // Foto: Associació acidH

L’Escola d’Adults de l’acidH ha rebut el premi Vila de Gràcia en la categoria de millor iniciativa pedagògica i d’educació reglada i no reglada desenvolupada per algun centre escolar, entitat o col·lectiu del districte de Gràcia, amb el projecte “La nostra guia”, una guia de Gràcia innovadora i diferent que estan creant aquest any els seus alumnes.

L’originalitat d’aquesta guia radica en que pretén recollir tots els testimonis de persones que treballen artesanalment en establiments, tallers i botigues del barri de Gràcia, i que tenen rellevància històrica, tot donant-li un encant especial i conformant la seva identitat. Els  alumnes de l’Escola d’Adults han hagut de planificar i fer visites a tots aquests establiments i treballar i analitzar a l’aula tota la informació recollida, per després plasmar-la a la guia.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La directora del centre, Ruth Ruiz, ha destacat que “estem pletòriques, ja que aquest és per a nosaltres un reconeixement molt important per la gran feina que han fet i estan fent els alumnes durant tot aquest curs amb aquest projecte”.

“Un dels objectius del treball per projectes és poder aplicar els aprenentatges en el món real, més enllà de l’aula. Per aquesta raó, la proposta d’elaborar una guia diferent de Gràcia, des de la mirada del alumnes, ens semblava un projecte ideal per a tal comesa”, explica la directora, Ruth Ruiz, que afegeix que es tracta d’una guia que “pretén ser una eina d’aprenentatge i coneixement, tanmateix una eina de visibilitat, inserció i inclusió per als alumnes dins del seu entorn”.

BANER_300X250

Al mes de juny es farà la presentació oficial de la “La nostra guia” elaborada pels alumnes de l’escola d’adults de l’acidH, a la Biblioteca de Gràcia.

L’Escola d’Adults de l’acidH Neix l’any 1994, en el marc de l’Associació acidH, per a donar resposta educativa, formativa i social a persones adultes amb capacitat intel·lectual límit o discapacitat intel·lectual lleugera i persones amb dificultats d’aprenentatge.

1 Trackback / Pingback

  1. L’Escola d’Adults de l’acidH, premi Vila de Gràcia a la millor iniciativa pedagògica - acidH

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*