Dijous, 11 agost 2022
Dijous, 11 agost 2022
IniciInclusió LaboralL’impacte econòmic de la Covid obliga a Ampans a tancar definitivament el...

L’impacte econòmic de la Covid obliga a Ampans a tancar definitivament el servei laboral d’impremta

Va ser el primer servei laboral creat per l’entitat en l’any 1969

servei laboral impremta ampans
Servei laboral d’impremta de l’entitat // Foto: Ampans

L’impacte econòmic de la crisi del coronavirus ha estat el cop de gràcia pel tancament definitiu de la secció d’impremta d’Ampans. Després de temps demorant aquesta decisió, l’entitat acaba d’anunciar que aquest desembre baixarà la persiana del que va ser el seu primer servei laboral en crear oportunitats laborals per a les persones amb discapacitat intel·lectual.

La impremta es va fundar el 1969 gràcies a la donació d’una màquina que va rebre l’entitat quan feia poc més de quatre anys que s’havia fundat. Amb aquella màquina d’impremta va començar l’activitat del Centre Especial de Treball i va esdevenir al llarg dels anys, un dels serveis laborals que més ocupació generava. En el moment àlgid va arribar a tenir fins a cinquanta treballadors, i a través del seu impuls, es van crear altres seccions com els manipulats, la jardineria i la neteja.

Però des de feia temps la secció va anar perdent les possibilitats de creació de llocs de treball degut a l’evolució cap a un sector cada cop més tecnificat i més digitalitzat.

Com explica el director de la fundació, Toni Espinal “hem anat demorant en el temps tant com ha estat possible, per tot el que significa la impremta per AMPANS”. “Ens entristeix no poder seguir donant servei en aquest àmbit, però comptem seguir mantenint el suport dels nostres clients mitjançant els  projectes i serveis que continuen donant feina”, segons el comunicat que ha fet l’entitat als seus clients. 

La plantilla s’havia anat reduint en els darrers anys fins a un equip d’entre 6 i 7 persones en l’últim tram, que ens els darrers temps s’havien anat incorporant a d’altres llocs de treball dins de la pròpia entitat, i algunes jubilacions.

Així, la impremta d’Ampans deixarà definitivament de donar servei l’1 de gener de 2021, precisant que donarà compliment a tots els acords adoptats fins aleshores amb els seus clients i proveïdors.

Malgrat aquesta mala notícia, el Centre especial de treball d’Ampans seguirà oferint oportunitats d’inclusió laboral per a les persones amb discapacitat intel·lectual a través de la resta d’activitats com els Serveis a la Indústria, les seccions de neteja, jardineria i medi ambient, els supermercats, la formatgeria i les vinyes, el restaurant i el servei de quiosc. Actualment dóna ocupació a més de dues-centes persones en llocs de treball adaptats.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content