Dimarts, 6 juny 2023
Dimarts, 6 juny 2023
IniciDiscapacitatSe celebra el Dia Mundial de la Síndrome de Down per reivindicar...

Se celebra el Dia Mundial de la Síndrome de Down per reivindicar els drets del col·lectiu en igualtat de condicions

Down Catalunya presenta un vídeo sobre si “realment es veuen tan diferents” de les persones amb síndrome de Down

Cada 21 de març, des de l’any 2012, se celebra el Día Mundial de la Síndrome de Down. El 19 de desembre de 2011, l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la Resolució A/RES/66/149 per la qual fixava el 21 de març com a Dia Mundial de la Síndrome de Down. La data va ser escollida per simbolitzar la trisomia de la parella 21, l’alteració cromosòmica que origina la síndrome.

L’objectiu d’aquest dia mundial és fomentar l’autonomia i la participació activa en la comunitat per part de les persones amb síndrome de Down, i que aquestes puguin exercir tots els seus drets humans i llibertats fonamentals en igualtat de condicions amb les altres persones. També vol ressaltar la importància de la seva autonomia i independència individual, en particular la llibertat de prendre les seves pròpies decisions.

anunci guies d'arrel

DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials ha publicat enguany el dossier temàtic “La síndrome de Down“, amb una selecció de documents i recursos disponibles a DIXIT sobre aquesta discapacitat d’origen genètic.

Amb motiu d’aquesta commemoració, Down Catalunya ha presentat un vídeo en què pregunta als i les espectadores sobre si “realment es veuen tan diferents” de les persones amb síndrome de Down.

Al vídeo, es mostra una sèrie de persones de totes les edats amb síndrome de Down en situacions en què gairebé tothom ens sentim identificats: Gaudint del menjar, rebent felicitacions quan fem alguna cosa ben feta, exercint els nostres drets, signant un contracte de treball… o divertint-nos jugant, entre d’altres.

El vídeo comença amb una visita al metge on, una radiografia que mostra un braç trencat, ens fa veure que per dins tots som iguals i acaba interpel·lant l’espectador sobre si realment es veu tan diferent de les persones amb síndrome de Down. .. de si, malgrat no tenir discapacitat, veiem diferències en les ganes de fer coses, de viure i de gaudir del món, dels amics i de les bones experiències.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content