Dijous, 23 maig 2024
spot_img
IniciRECERCA I TECNOLOGIAConfederació ASPACE i Marsi Bionics s’uneixen per portar el primer exoesquelet pediàtric...

Confederació ASPACE i Marsi Bionics s’uneixen per portar el primer exoesquelet pediàtric a les famílies de tota Espanya

Signen un acord amb el compromís d’implantar 17 exoesquelets en els centres que té l’associació repartits pel territori nacional

exoesquelet pediàtric marsi bionics
Una dona apropa una pilota a un nen que porta un exoesquelet de peu // Foto: Marsi Bionics

Confederació ASPACE i l’empresa tecnològica Marsi Bionics han subscrit avui un important acord de col·laboració per acostar el primer exoesquelet pediàtric del món a les famílies amb fills amb paràlisi cerebral.

Aquest dispositiu, nascut de la investigació pública i amb patent del CSIC, és la tecnologia més avançada per a l’atenció de la marxa als menors amb aquesta pluridiscapacitat.

L’exosquelet Atlas 2030 és un dispositiu que s’adapta al cos permetent que menors que no han caminat mai es posin drets i es desplacen per qualsevol espai. Això suposa una revolució en el concepte de la rehabilitació generant, a més d’importants beneficis físics, un canvi a nivell psicològic: millora el seu autopercepció, confiança, sociabilitat, motivació i autonomia per a realitzar activitats quotidianes. Tot això produeix un impacte positiu en el desenvolupament dels menors i en la seva habilitació per a la participació en comunitat.

Aquest acord suposa el compromís comú d’implantar 17 exoesquelets pediàtrics en centres de rehabilitació, educació especial i atenció primerenca repartits a les organitzacions de la Confederació ASPACE de tot el territori nacional. Per aconseguir-ho, ambdues entitats realitzaran accions conjuntes per atraure la inversió necessària, tant en convocatòries d’ajudes i subvencions públiques com a mitjançant el finançament privat de mecenatge solidari i la RSC empresarial.

Per a la investigadora i fundadora de Marsi Bionics, Elena García Armada, aquest acord suposa una meta històrica: “Des que fundem Marsi Bionics el nostre objectiu sempre ha estat democratitzar l’accés a aquesta tecnologia. No serveix de res crear una eina que ajuda tant a les famílies sinó aconseguim que puguin utilitzar-la. Gràcies a la Confederació ASPACE aconseguirem que centenars de famílies a tot Espanya se’n puguin beneficiar”.

La presidenta de Confederació ASPACE, Manuela Muro, ha assenyalat que: “Aquest acord és un primer pas per parlar d’apoderament primerenc i exercici de drets dels menors amb paràlisi cerebral. És fonamental que puguin prendre les seves pròpies decisions i, per això, han de comptar amb els suports adequats. L’exosquelet de Marsi Bionics és una eina d’habilitació funcional imprescindible per posar-los a disposició d’això, i esperem que les nostres entitats comptin amb un com més aviat millor possible”.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content