Dilluns, 20 maig 2024
spot_img
IniciINCLUSIÓ LABORALSant Tomàs va facilitar feina a 507 persones amb discapacitat durant el...

Sant Tomàs va facilitar feina a 507 persones amb discapacitat durant el 2023

En ocasió del dia internacional dels treballadors, l’entitat vol subratllar la importància de la col·laboració i el suport del sector empresarial per tal de facilitar oportunitats laborals a persones amb discapacitat intel·lectual o en situació de vulnerabilitat

Sant Tomàs inclusió laboral 2023
Persones treballant a SOME // Foto: Sant Tomàs

L’entitat social Sant Tomàs, compromesa amb la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual o amb dificultats en el desenvolupament i les seves famílies a la comarca d’Osona des de l’any 1967, ha experimentat un increment significatiu en la seva tasca d’inserció laboral durant l’any 2023. En total, l’entitat ha facilitat feina a 507 persones, suposant un augment de 24 persones respecte l’any anterior.

En ocasió del dia internacional dels treballadors, Sant Tomàs vol subratllar la importància de la col·laboració i el suport del sector empresarial per tal de facilitar oportunitats laborals a persones amb discapacitat intel·lectual o en situació de vulnerabilitat. El seu centre especial de treball, Tac Osona, compta amb 341 persones amb discapacitat i 42 en situació de vulnerabilitat contractades. Aquestes xifres reflecteixen el compromís de Sant Tomàs amb la inclusió laboral i la diversificació de les seves línies de producció, com ara les patates fregides de Sant Tomàs o la recent inauguració de la cafeteria formativa a Vic.

Ricard Gorgals, director de l’àrea d’empresa social de Sant Tomàs, destaca: “les noves iniciatives ens permeten ampliar les oportunitats laborals i d’inclusió social per a les persones que contractem. Tenir una feina és fonamental per aconseguir autonomia, responsabilitat i independència”. Actualment, Sant Tomàs compta amb aproximadament un miler de clients als quals ofereix un ventall de serveis, des de serveis industrials, enclavaments laborals, jardineria, neteja, bugaderia i cuina, fins a la producció d’aliments com snacks i xocolata.

Els enclavaments laborals a la indústria osonenca ofereixen feina a 181 persones, 146 d’elles amb discapacitat. Aquests enclavaments permeten que les persones usuàries puguin desenvolupar tasques diverses, com muntatge de peces, alimentació de màquines, verificació de qualitat i embalatge de productes. Ruben Junquera, responsable de serveis industrials de Tac Osona, assenyala que “la clau de l’èxit és una bona definició dels llocs de treball i del perfil de cada persona, per trobar el lloc més adequat per a elles, cosa que incrementa l’autoestima i redueix el sentiment d’inferioritat”.

A través del centre de formació i inserció laboral de Sant Tomàs, Eina, s’està donant suport a 124 persones que treballen a empreses ordinàries. La directora d’Eina, Laia Relats, destaca la importància de les empreses i les tècniques de prospecció i inserció laboral, assegurant que la contractació sigui un èxit per a totes dues parts. Eina compta amb unes 200 empreses col·laboradores, amb les quals es estableixen convenis de pràctiques i seguiments laborals.

Durant el 2023, Sant Tomàs ha atès a 2.453 persones des de la infància fins a la vellesa, proporcionant el suport necessari segons les seves edats i necessitats, cosa que representa un augment de més de 200 persones respecte l’any anterior. Això demostra l’impacte positiu i la continuïtat del compromís de Sant Tomàs amb la comunitat local.

Secció patrocinada per
nou logotip fecetc

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content