“Com a mare d’una persona amb discapacitat intel·lectual, també sóc logopeda, fisioterapeuta, gestora d’ajuts, activista…”, aquestes són les paraules d’una de les mares involucrades en la iniciativa de la LADD. Més de 10 mares s’han unit per produir un vídeo destinat a sensibilitzar sobre la multitud de rols que han d’assumir a lo llarg de les diferents etapes vitals dels seus fills i filles, especialitzant-se excessivament en tasques que corresponen als serveis de l’administració.
En aquest vídeo breu, les mares exposen alguns dels rols que han hagut d’incorporar a la seva vida per fer front a la complexitat de ser mares: Desxifradores de procediments administratius; logopedes dels seus fills/es; lluitadores per aconseguir ajuts; creadores de continguts escolars; expertes en gestionar monitors per colònies; suports essencials per a la vida independent dels seus fills/es; i activistes pels seus drets.
A través d’aquesta acció, les mares denuncien que les administracions es mantenen passives, conscients que les mares faran la feina si elles no ho fan. “El dia de la mare és un moment per reivindicar el nostre dret a ser ‘només’ mares i, alhora, per posar en valor tot el que fem pels nostres fills i filles”, declara Maite Ruiz, presidenta de la LADD i mare d’un noi amb discapacitat intel·lectual.
La LADD és una associació formada per familiars de persones amb discapacitat intel·lectual que lluita pels seus drets. L’objectiu principal és vetllar perquè es respectin i promoguin els drets d’aquest col·lectiu en tots els àmbits de la vida i de manera inclusiva a la comunitat, tal com ho estableix la Convenció Internacional dels Drets de les persones amb Discapacitat de l’ONU.