Sant Tomàs s’adhereix al manifest sectorial “Prou congelacions o retallades, és hora de donar solucions”

Les entitats demanen al Govern l’actualització de tarifes de financiació

manifest prou retallades congelació tercer sector
El manifest ha estat subscrit per diverses entitats del tercer sector // Foto: Sant Tomàs

Sant Tomàs s’ha adherit al manifest que porta per títol “Prou congelacions i retallades, és hora de donar solucions” que es va fer públic amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, celebrat dilluns 3 de desembre.

En aquest manifest, les entitats sense ànim de lucre del tercer sector dedicades a l’atenció i suport a les persones amb discapacitat intel·lectual, amb discapacitat física, amb paràlisi cerebral/pluridiscapacitat i amb problemes de salut mental, així com les dedicades a l’àmbit de l’atenció precoç reclamen a la Generalitat una actualització de les tarifes amb què els finança els serveis, congelades des del 2009, amb l’objectiu de garantir la qualitat d’atenció a les persones, la sostenibilitat dels serveis i la millora de les condicions salarials dels i les professionals.   

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Sant Tomàs és una de les entitats impulsores en tant que membre de lAssociació Empresarial d’Economia Social AEES Dincat, i també s’hi ha adherit com a entitat, així com la Fundació Tac Osona.  

Entre d’altres conseqüències, la congelació de tarifes ha compromès seriosament l’atenció a les persones, la sostenibilitat de les entitats i el poder adquisitiu de les persones treballadores; conseqüències que concretament afecten prop de 100.000 persones ateses i més de 20.000 persones treballadores. Durant aquesta dècada les entitats han hagut d’assumir l’impacte de la congelació, i també han hagut de fer front a un increment acumulat dels costos d’un 9,33%. Malgrat que el cost de la vida s’ha encarit significativament (amb un IPC acumulat del 15,90% a Catalunya i un increment de 5 punts de l’IVA), els serveis a les persones s’han continuat prestant amb la menor afectació possible gràcies a l’esforç i compromís de les entitats i els professionals.

BANER_300X250

Davant la gravetat de la situació, les entitats han traslladat al Govern de la Generalitat, de manera reiterada i des de múltiples instàncies, la necessitat d’un pla urgent de recuperació però fins a la data la resposta del Govern ha estat negativa. Davant d’aquesta situació, les entitats del sector exigeixen al Govern diligència i compromís per revertir la greu situació que es denuncia.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*