Dilluns, 6 desembre 2021
IniciDiscapacitatSant Tomàs participa en un estudi sobre exercici i envelliment de les...

Sant Tomàs participa en un estudi sobre exercici i envelliment de les persones amb discapacitat intel·lectual

sant tomas estudi exercici envelliment discapacitat intel·lectual
Els participants s’han sotmès a diferents proves d’exercici físic // Foto. Sant Tomàs

Un grup de persones del Centre Ocupacional Sant Tomàs de Calldetenes estan participant des de fa uns mesos en l’estudi “Discapacitat intel·lectual, exercici i envelliment” de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna de la Universitat Ramon Llull.

Aquest estudi multidisciplinari, dut a terme per metges, graduats en ciències de l’activitat física i l’esport, fisioterapeutes i psicòlegs, té l’objectiu de posar en marxa i avaluar els efectes de diferents programes d’activitat física sobre la salut, la condició física i la qualitat de vida de les persones majors de 40 anys amb discapacitat intel·lectual.

fiare banca etica crowdfunding

Els participants de Sant Tomàs en aquest estudi s’han sotmès a una revisió mèdica que va incloure l’exploració per aparells, electrocardiograma de repòs, tensió arterial, avaluació de la força i prova d’esforç sobre cinta. En una segona sessió també van passar per avaluacions de prova d’equilibri, test de caminar durant 6 minuts, test per valorar la qualitat de vida i activitat física i test cognitius.

En una segona fase d’aquest estudi que es va iniciar el passat mes de gener, les persones participants s’han dividit en tres gurps de manera aleatòria i estan realitzant diferents accions d’activitat física.

Un cop acabada aquesta segona fase, iniciaran una tercera i última fase d’avaluació. Un cop acabat l’estudi, el grup de control gaudirà d’un programa de sessions d’activitat física basat en les conclusions del tipus d’exercici que resulti més beneficiós per les persones del seu perfil.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES