
Dins de la seva aposta ferma per fer activitats d’elaboració d’aliments, Sant Tomàs ha començat a elaborar productes artesans de xocolata en el nou obrador que s’ha posat en funcionament el mes de setembre en un espai annex a la Cuina de Sant Tomàs, a Calldetenes.
Els productes artesans de xocolata posen en valor les capacitats de les persones de Sant Tomàs, millorant les seves competències. Alhora generen recursos econòmics per l’entitat, ja que es poden comprar per internet i estan inclosos en els lots de Nadal que Sant Tomàs fa juntament amb altres entitats socials del país, dins del projecte “Créixer”.
El nou obrador, dirigit pel xocolater Jordi Ortiz, s’ha construït per tal de tenir un espai adequat on poder tirar endavant el projecte d’elaboració de diferents productes de xocolata i pastisseria. En la gama de productes que s’hi fan hi ha rajoles de xocolata, torró, bombons, magdalenes… De xocolata se’n fan rajoles de diferents tipus: xocolata negra, amb llet, blanca, de diferents orígens del cacau, de diferent percentatge de cacau…
Aquesta activitat se suma a altres que des de fa temps realitzen les persones usuàries del Centre Ocupacional de Sant Tomàs. Com l’elaboració de magdalenes, que després van a vendre en les paradetes setmanals a la Universitat de Vic i a l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic. A més, fa 3 anys es va iniciar una col·laboració amb el xocolater de Taradell. Pels volts de Nadal, persones usuàries de Sant Tomàs participen a l’obrador de Taradell en l’elaboració del Torró de Sant Tomàs, que després s’inclou als lots de Nadal de l’entitat.

Sigues el primer a opinar