Dilluns, 24 juny 2024
IniciSALUT MENTALSalut Mental Catalunya col·labora en una investigació de l’OMS sobre l’empoderament en...

Salut Mental Catalunya col·labora en una investigació de l’OMS sobre l’empoderament en salut mental

Per conèixer l’aplicació real de les 25 recomanacions elaborades per l’organització en aquest àmbit

investigació empoderament salut mental
La investigació vol saber si es compleixen les recomanacions de l’OMS // Foto: Salut Mental Catalunya

Salut Mental Catalunya (SMC) participa a la investigació internacional “Recomanacions per a l’empoderament de persones usuàries i familiars en salut mental” iniciada pel Centre Col·laborador de l’Organització Mundial de la Salut de Lille (WHOCC Lille), arran del llistat elaborat de 25 recomanacions dedicades a l’apoderament al camp de la salut mental en tres àmbits: defensa dels drets humans, participació en l’organització i avaluació del servei, i informació i comunicació.

Aquesta iniciativa, que porten a terme una dotzena d’investigadores, entre elles Salut Mental Catalunya, pretén conèixer en quina mesura es compleixen aquestes recomanacions.

La investigació consta d’una primera part que consisteix en una enquesta online adreçada a persones usuàries de serveis de salut mental (ex-usuàries també) i les seves famílies o persones properes que acompanyen o donen suport, perquè qualifiquin la rellevància i la implementació de les recomanacions en funció de tres criteris: importància, aplicació concreta i menció als textos oficials i la legislació.

En segon terme, WHOCC Lille serà el responsable de fer una anàlisi exhaustiva dels resultats recollits pels diferents països a través de les enquestes. Aquestes permetran classificar les recomanacions segons els tres criteris, comparar criteris i analitzar diferències entre usuaris i cuidadors, i entre països.

Aquestes dades permetran tenir una imatge real de la situació per poder analitzar la situació i pensar en passos següents.

PUBLICITAT

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content