Dijous, 23 maig 2024
spot_img
IniciDISCAPACITATFundació TMB i Fundació Pasqual Maragall impulsen la campanya ‘Mou-te per un...

Fundació TMB i Fundació Pasqual Maragall impulsen la campanya ‘Mou-te per un futur sense Alzheimer’

Amb activitats de sensibilització i conscienciació sobre la malaltia

exposició campanya mou-te per un futur sense alzheimer
Presentació de la campanya ‘Mou-te per un futur sense Alzheimer’ // Foto: TMB (Pep Herrero)

La Fundació TMB, juntament amb la Fundació Pasqual Maragall, estan desenvolupant la campanya ‘Mou-te per un futur sense Alzheimer’ per conscienciar sobre la gravetat dels efectes de l’Alzheimer, no només en la persona que pateix aquesta malaltia sinó també com afecta al seu entorn familiar.

A més d’una xerrada col·loqui ‘Gestió de la incertesa de la malaltia’, que va tenir lloc el passat 11 de novembre, la campanya presentat la mostra fotogràfica Protagonistes de l’Alzheimer, ubicada al passadís d’enllaç de l’estació de metro de Diagonal (línies 3 i 5), que es podrà veure fins al 10 desembre.

La darrera activitat d’aquesta iniciativa està prevista pel 13 de desembre i està pensada pels més petits. Es tracta de Pinta neurones, el mural d’un cervell que els infants i les seves famílies hauran d’omplir amb neurones pintades per ells mateixos.

En l’acte de presentació de la campanya, que va tenir lloc la setmana passada, el conseller delegat de TMB, Gerardo Lertxundi, va destacar el paper de la Fundació TMB com a “expressió del compromís de l’empresa amb la societat a través d’intervencions culturals i socials”, que aquest any es concreten en una campanya “molt ben escollida pels treballadors” centrada en un problema “amb un impacte fortíssim”. “Volem aportar el nostre gra de sorra per visibilitzar l’Alzheimer i transmetre a la societat el valor del treball que es fa de recerca i suport als malalts i l’entorn, i no ho podem fer amb millor companyia que la de la Fundació Maragall”.

Per la seva part, Cristina Maragall, presidenta de la Fundació Pasqual Maragall, va explicar que “és molt important que la societat sigui conscient de l’impacte de la malaltia de l’Alzheimer, una pandèmia que ja afecta una de cada 10 persones de més de 65 anys i tot el seu entorn familiar. Aquesta acció ens ajudarà a sensibilitzar els ciutadans i ciutadanes i a donar a conèixer que la ciència i la prevenció són les claus per aconseguir un futur sense Alzheimer”.

L’Alzheimer ha estat la causa de tipus social escollida pel personal de TMB, dins el programa solidari Tria la teva causa i Mou-te, que enguany arriba a l’onzena edició.

900.000 persones afectades a Espanya

L’Alzheimer és el responsable del 75% de les demències, que són alteracions cròniques de salut que afecten més de 900.000 persones arreu de l’Estat. Això són una de cada 10 persones de més de 65 anys, i un terç de les més grans de 85 anys. Unes xifres que, en cas que no es trobin tractaments modificadors, podrien duplicar-se l’any 2050.

És una malaltia que genera un deteriorament cognitiu important, caracteritzat per la pèrdua de memòria, alteracions en el llenguatge, pèrdua del sentit de l’orientació i dificultat per a la planificació de tasques o la resolució de problemes. Aquest deteriorament sol anar acompanyat per canvis en la personalitat i el comportament.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content