Dimecres, 19 gener 2022
IniciDiscapacitatRepresentants de la discapacitat fan una ruta accessible en el Dia Mundial...

Representants de la discapacitat fan una ruta accessible en el Dia Mundial del Turisme

turisme-accessible-ruta-barcelona-barri-gotic
La ruta va passar per diferents indrets del barri Gòtic // Foto: ECOM

Diferents representats de les principals federacions de la discapacitat van participar ahir al matí a Barcelona a la prova pilot d’una ruta guiada “Easy Walking Tour Gòtic” pensada per a persones amb mobilitat reduïda, i que des de fa un any ofereix Turisme de Barcelona.

La ruta va comptar amb guies especialitzats en atenció a persones amb necessitats especials així com amb suports específics (intèrpret en llengua de signes, radioguies…), mitjans que Turisme de Barcelona preveu que estiguin disponibles en endavant.

La iniciativa havia estat convocada per la federació de la discapacitat física ECOM i Turisme de Barcelona en una acció emmarcada en la commemoració del Dia Mundial del Turisme, que se celebrava ahir, i que la Organització Mundial del Turisme ha dedicat enguany a la promoció del Turisme per a tots i a la promoció de l’accessibilitat universal.

A l’acte també van hi van participar Agustí Colom, regidor d’Empresa i Turisme de l’Ajuntament de Barcelona, i Laia Ortiz, tercera tinenta d’alcaldia i directora de l’Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona, que va fer menció i celebrar la iniciativa que des de fa uns mesos està fent conjuntament l’Ajuntament de Barcelona amb ECOM i PREDIF, que estan auditant l’accessibilitat de més de 400 establiments turístics de la ciutat de Barcelona, precisament per engegar iniciatives orientades a promoure el turisme accessible.

L’acte ha finalitzat amb un brindis de tots els assistents, a l’hotel ILUNION Almirante, que van aprofitar per destacar l’encertada col·laboració entre Turisme de Barcelona i els representats del col·lectiu de les persones amb discapacitat. En aquest sentit, Antonio Guillén, president d’ECOM va remarcar que “des del col·lectiu de la discapacitat demanem sempre aquesta col·laboració ja que considerem que cal conèixer molt bé les necessitats de les persones per respondre a les seves necessitats d’accessibilitat”, i va afegir que “agraïm la bona disposició de Turisme de Barcelona per dur a terme aquesta iniciativa i per treballar conjuntament per garantir el dret al turisme a totes les persones”.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

8 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content