Diumenge, 28 novembre 2021
IniciEntitatsAndi Down Sabadell obté suport per tirar endavant el seu projecte de...

Andi Down Sabadell obté suport per tirar endavant el seu projecte de vida independent

trobada-vida-independent-andi-sabadell
Sessió informativa sobre el programa de vida independent // Foto: Down Catalunya

Andi Down Sabadell i la Fundació Bancària “la Caixa” han firmat una conveni de col·laboració mitjançant el qual la fundació finançarà el projecte de vida independent ‘Camí a la nostra llar’ que permet consolidar un programa molt ambiciós i destacat de l’entitat com és el camí cap a la vida independent. Aquesta subvenció respon a la convocatòria d’Habitatges temporals d’inclusió social 2016.

Des de fa anys Andi Down Sadadell realitza un programa de formació dividit en quatre fases perquè els joves amb discapacitat intel·lectual de la comarca del Vallès Occidental puguin arribar a fer una vida independent.

diari-discapacitat-300x250e

La primera, que porta per nom Joves i Amics, són tallers de formació prèvia per a la vida independent amb l’objectiu de treballar de manera pràctica i funcional habilitats personals i de la vida a la llar. La segona fase és el projecte de Pis pont, de formació pràctica. L’entitat disposa d’un pis de formació al qual assisteixen els joves en grups reduïts durant un cap de setmana al mes. D’aquesta manera els joves posen en pràctica les habilitats i estratègies de la vida a la llar.

La tercera fase, que correspon el projecte que s’ha presentat a la fundació bancària “La Caixa”, és de nova creació i dona continuïtat al projecte de pis pont. Aquest nou recurs pretén avançar un pas més, per tal que els joves més preparats canviïn les estades de cap de setmana per estades trimestrals, on augmentaran la complexitat dels aprenentatges, la qual cosa els permetrà interioritzar tots els processos.

L’última fase del programa s’anomena La Nostra Llar. Aquí els joves que ja viuen a casa seva, acollits al programa de suport a la pròpia llar de la Generalitat de Catalunya. Gràcies a l’acord firmat amb la Fundació bancaria “La Caixa”, joves de l’entitat podran fer estades més llargues al pis de formació amb la finalitat que a mig termini (entre un i tres anys, en funció de cada jove) puguin arribar viure sols o en companyia d’un o dos amics, accedint al projecte “La Nostra Llar”.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

4 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES