Dilluns, 20 maig 2024
spot_img
IniciEMPRESARehatrans recolza la nova àrea de rehabilitació funcional de l’hospital de Neurorehabilitació...

Rehatrans recolza la nova àrea de rehabilitació funcional de l’hospital de Neurorehabilitació Institut Guttmann

Després de signar un acord de col·laboració amb el centre dins el projecte 'El Cor de Guttmann', un espai que suposa la transformació integral del gimnàs de rehabilitació per on passen anualment més de 5.000 pacients amb lesions d'origen neurològic

reforma gimnàs hospital neurorehabilitació institut guttmann
Pel gimnàs de rehabilitació passen anualment més de 5.000 pacients amb lesions d’origen neurològic // Foto: Rehatrans

Rehatrans, l’empresa especialitzada en adaptació de vehicles per a persones amb mobilitat reduïda (PMR) a Espanya, ha signat recentment un conveni de col·laboració amb l’Hospital de Neurorehabilitació Institut Guttmann, centre de referència en el tractament i la neurorehabilitació integral de persones amb lesions medul·lars, dany cerebral adquirit o altres discapacitats d’origen neurològic.

A Espanya, segons dades de l’Enquesta de discapacitat, autonomia personal i situacions de dependència del 2022 de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), hi viuen aproximadament més de 435.400 persones amb dany cerebral adquirit, de manera que el desafiament per ajudar aquestes persones i d’altres amb danys d’origen neurològic és necessari, urgent i crucial.

Amb aquest acord, Rehatrans recolza la transformació de la nova àrea de rehabilitació funcional de l’hospital, mitjançant el projecte ‘El Cor de Guttmann’, un espai que suposa la transformació integral del gimnàs de rehabilitació per on passen anualment més de 5.000 pacients amb lesions d’origen neurològic.

Així mateix, Rehatrans pretén difondre el coneixement sobre la mobilitat inclusiva en pacients i familiars. Per això, l’empresa es compromet a impartir una sèrie de sessions informatives a l’equip de terapeutes, familiars i pacients de l’Institut Guttmann sobre les opcions que tenen per adaptar els seus vehicles després d’obtenir l’alta, una decisió que pot beneficiar-ne l’autonomia i la independència en els desplaçaments.

A més, aquest conveni de col·laboració, amb una durada inicial de dos anys, contempla també la cessió d’una maqueta a mida real d’un volant de conducció i uns pedals equipats amb les darreres adaptacions, de Sojadis, el fabricant de comandaments que instal·la Rehatrans, que permetran als pacients simular la conducció per tal d’avaluar els suports i les ajudes tècniques necessàries per conduir un vehicle.

“Per a la nostra empresa és un gran honor poder col·laborar amb l’Institut Guttmann, Centre de Referència Nacional a Espanya i únic a Catalunya en el tractament de les persones amb lesions medul·lars complexes, un hospital amb prop de 60 anys d’experiència i un referent mundial en aquestes patologies. Aquest acord s’alinea amb la nostra raó de ser; ajudar els que més ho necessiten, dotant-los de solucions i eines que els permetin portar una vida autònoma, independent i plena”, afegeix Oscar Soriano, director General de Rehatrans.

Per part seva, Elisabet González, responsable de Comunicació i RSC de l’Institut Guttmann, conclou que aquesta col·laboració “ens permet, d’una banda, continuar avançant en el desenvolupament del projecte insígnia de la institució com és El Cor de Guttmann, que ens ha de permetre continuar sent el Centre de Neurorehabilitació més avançat d’Europa, i per altra banda, ajudar-nos en la promoció d’una de les activitats més importants de la vida diària de les persones amb discapacitat com és la conducció”.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content