Rècord de participació en la 36a Jornada Escolar de Bàsquet a Badalona

Organitzada per Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL

bàsquet infantil
Els jugadors van disputar diversos partits durant la jornada // Foto: Imatge cedida per Federació ACELL

Un total de 318 esportistes amb discapacitat intel·lectual van competir el passat 18 de febrer a les instal·lacions del Centre Comercial Màgic Badalona en la 36a edició de la Jornada Escolar de bàsquet organitzat per Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL.

Les pistes del Centre Comercial del Màgic Badalona van registrar un ple absolut d’esportistes en la 36a Jornada Escolar de bàsquet gairebé triplicant el número de participants en l’anterior Jornada Escolar. Els 318 esportistes d’entre 8 i 20 anys provinents de 17 escoles de tot Catalunya van jugar partits entre diferents grups segons els nivells dels equips i també es van diputar proves adaptades per tal que tots els jugadors amb discapacitat intel·lectual poguessin participar d’aquesta jornada esportiva.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

L’èxit de participació de la jornada es va produir, entre altres qüestions, per la col·laboració d’entitats com la Fundación Privada Leo Messi ja que s’ha pogut portar a terme el programa “Esport a l’escola”. La Johan Cruyff Foundation, un dels col·laboradors fidels de les Jornades Escolar, també hi va estar present.

A la jornada hi van assistir Laia Sabater i Maria Gallardo de l’Ajuntment de Badalona, el president de la Fiatc Joventut de bàsquet, Jordi Villacampa i l’ex-jugador de bàsquet, Xavier Crespo.

BANER_300X250

Durant la temporada esportiva des de Special Olympics Catalunya i Federació ACELL també es fomenten les jornades escolars de natació, futbol i atletisme per tal que els joves esportistes adquireixin hàbits saludables i esportius des de ben petits.

L’esport a més d’aportar uns beneficis físics o psicomotrius com qualsevol esport, aporta als nens i nenes que ho practiquen uns beneficis educatius i socials. La pràctica esportiva permet treballar hàbits d’autonomia general, conceptes esportius com normatives, o de comportament; així com permet treballar habilitats i relacions personals o l’autoestima, educació en valors,  augmentar la independència.

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*