Dissabte, 24 setembre 2022
Dissabte, 24 setembre 2022
IniciAccessibilitat UniversalReclamen mesures d'accessibilitat universal als parcs infantils de Vilassar de Mar perquè...

Reclamen mesures d’accessibilitat universal als parcs infantils de Vilassar de Mar perquè els pugui gaudir tothom

Han fet arribar al consistori recomanacions perquè aquests espais siguin accessibles i inclusius

parcs infantils adaptats
Els parcs infantils adaptats afavoreixen la integració // Foto: EP

Catalunya Press ha informat que una veïna de Vilassar de Mar ha demanat als grups polítics del consistori (JxCat, PSC i ERC) que eliminin les vorades dels carrers que dificulten l’accessibilitat a totes les persones a espais públics com els parcs infantils.

I com a exemple ha publicat un vídeo en que es pot veure a una nena amb discapacitat motora que té dificultats per accedir-hi perquè les vorades li suposen una barrera arquitectònica.

La denunciant es queixa que l’accessibilitat universal en els parcs és una mesura que l’ajuntament hauria de complir amb la finalitat de garantir a totes les persones el seu accés, comprensió i utilització de forma còmoda i segura.

Per això reivindica la importància que els nens i les nenes tinguin espais de joc on compartir el seu temps sense importar quines són les seves capacitats, perquè aprenguin a viure en igualtat.

En aquest sentit, ha fet arribar al consistori unes recomanacions perquè els tècnics municipals els tinguin en compte perquè un parc infantil sigui accessible i inclusiu. Així, els objectius que s’haurien d’aconseguir per poder acreditar els parcs com a zones d’espais accessible i inclusius són: 

  • Accessibilitat i seguretat: l’espai de jocs ha de ser un lloc accessible on tots els nens puguin entrar i desplaçar-se de forma segura. Les mesures d’accessibilitat estan sempre del costat de la seguretat.
  • Objectiu social inclusiu: el Parc Infantil ha de ser un lloc inclusiu, perquè els nens i nenes es diverteixin junts, coneixent-ne les diferències. Es vol crear un espai solidari on es fomentin els valors socials, com l’amistat i la companyonia.
  • Acte responsable: cal fomentar els valors socials en què volem formar els nostres infants i promoure la participació activa dels municipis i les empreses en projectes amb un clar i directe benefici social. La reivindicació de l’accessibilitat als parcs infantils permet conscienciar la societat i els gestors públics sobre la necessitat de l’accessibilitat universal i el disseny per a tots mitjançant una proposta àmpliament recolzada per la societat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content