La síndica de Barcelona denuncia que segueix havent un dèficit de parcs infantils accessibles i inclusius

La situació no ha millorat en els darrers tres anys

parcs infantils accessibles i inclusius
La finalitat és contribuir cap a un sistema integral de suport // Foto: Síndic de Greuges

Tres anys després que la síndica de greuges de Barcelona rebés la  queixa d’una família amb un fill amb diversitat funcional que denunciava el dèficit de parcs infantils accessibles i inclusius a Barcelona, Maria Assumpció Vilà ha insistit en la necessitat de promocionar i construir més zones de joc infantil plenament accessibles i inclusives, després de constatar que passat el temps, la situació segueix igual i no ha millorat.

Per aquest motiu, la defensora de la ciutadania de Barcelona, ha decidit actuar d’ofici i endegar una investigació sobre aquesta situació, tot i que l’Ajuntament de Barcelona va anunciar el 2019 que està treballant en la promoció i l’impuls del joc infantil a tota la ciutat mitjançant el Pla del joc a l’espai públic de Barcelona amb horitzó 2030. 

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

En aquest sentit, la síndica va avançar que “estem estudiant i analitzant aquest pla per veure quin grau d’implementació tindran jocs infantils inclusius”. “Cal tenir en compte i diferenciar que no només es tracta d’accessibilitat física als espais de joc infantil, sinó que el joc en qüestió també sigui inclusiu des del punt de vista comunicatiu i cognitiu”, va afegir la síndica Vilà.

Actualment, de les 902 àrees de joc i espais lúdics que hi ha a la ciutat, només 5 tenen tots els elements d’inclusió universal, tan sols 10 són plenament accessibles i 22 tenen algun element d’inclusió universal. “Com bé mostren les xifres, és evident que la infraestructura lúdica de la ciutat no és prou diversa per oferir propostes inclusives per a la infància barcelonina”, ha lamentat la defensora de la ciutadania.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*