‘La ràbia’ de Lolita Bosch guanya el premi Roc Boronat de narrativa breu de l’ONCE

Dijous 17 de març es lliurarà el guardó amb la presència del conseller Santi Vila

premis Roc Boronat de l'ONCE
El jurat del premi es va decidir per l’obra de Lolita Bosch // Foto: Imatge cedida per l’ONCE

L’ obra ‘La ràbia’ de la escriptora barcelonina Lolita Bosch, ha estat la guanyadora de la 18a edició dels premis literaris Roc Boronat de narrativa breu en català de l’ONCE Catalunya que es celebra cada any en memòria d’aquest escriptor i polític republicà, promotor del Sindicat de Cecs de Catalunya. El premi està dotat amb una quantitat de 6.000 €.

La cerimònia d’entrega del premis Roc Boronat, que enguany arriben a la seva majoria d’edat i fan 18 anys, estarà presidida per conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila, aquest dijous 17 de març a les 19.30 h a l’Auditori ONCE Barcelona.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Durant la vetllada també es retrà homenatge a l’escriptor Màrius Serra,  a qui es lliurarà en Braille un exemplar de l’obra Quiet i de l’obra Plans de futur, en suport sonor. En la categoria exclusiva per a escriptors cecs o amb discapacitat visual greu, Josep Maria Sarabia Roig ha guanyat en l’apartat de prosa amb l’obra Tarda de pluja. El premi està dotat amb 900 €. I Sònia Ribera Coma s’ha endut el guardó de poesia, dotat amb 300€,  amb l’obra Retrat.

En la novel·la guanyadora Lolita Bosch denuncia i analitza que va patir  dels 14 als 17 anys, a  través dels seus propis records i del testimoni d’un grup d’adolescents que actualment pateix assetjament. En un estil que segueix la línia d’altres obres de l’autora que indaguen en la seva identitat -com La família del meu pare o Ara escric-, Bosch ens endinsa en com es va sentir, què n’opinen els seus amics actuals, quina és l’actitud dels professors i adults involucrats… Així, capítol rere capítol, ens explica que patia lipotímies a causa dels nervis; que volia fugir cada dia; que els seus pares no sabien què fer; que es preguntava perquè li havia tocat a ella; que intentava passar desapercebuda; que sentia una ràbia que no sabia on dirigir.

BANER_300X250

El llibre serà publicat properament per Ara Llibres -sota el seu segell de Ficció Amsterdam– que per segon cop publicarà l’obra guanyadora.

Lolita Bosch ha viscut a Albons (Baix Empordà), als Estats Units, a l’Índia, un any a Oaxaca (Mèxic) i nou anys a la Ciutat de Mèxic. Des de llavors, considera Mèxic casa seva. Escriu tant en català com en castellà, i la seva obra ha estat traduïda a l’anglès, francès, alemany i polonès, entre d’altres. Ha estat guardonada amb diversos premis tant pel seu treball periodístic com per les seves novel·les. Al 2010, l’adaptació cinematogràfica de la seva novel·la Elisa Kiseljak va ser guardonada amb el Premi Especial del Jurat del 58è Festival de Cinema de Sant Sebastià. És editora i fundadora del blog ‘Nuestra aparente rendición’ que, des de l’estiu de 2010, s’ha convertit en un important fòrum pel debat i la reflexió sobre la violència a Mèxic. Escriu novel·les infantils, juvenils i per adults.

FECETC_Banner_fira si i millor

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*