Atenció Primària registra una mitja de 5,7 problemes de salut a l’any per persona atesa

Entre els problemes de salut mental destaca la ansietat

centre atencio primaria
Centre d’atenció primària // Foto: Imatge d’arxiu

Les persones ateses pels centres d’Atenció Primària tenen una mitjana de 5,7 problemes de salut al llarg de l’any, segons el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, que ha publicat per primer cop els resultats sobre problemes de salut que presenta la població.  Aquestes dades s’han extret de la Base de Dades Clínics d’Atenció Primària (BDCAP) gràcies a un nou sistema que recull dades d’una mostra representativa de la població protegida pel Sistema Nacional de Salut.

Entre les dades publicades destanquen els problemes relacionats amb la salut mental, el que apareix amb major freqüència en la infància són els trastorns hipercinèticos, que afecten a l’1,7% d’aquest tipus de població, sent més freqüents en els nens (2,4%) que en les nenes (0,9%).

BANER_300X250

En la població adulta, destaquen en primer lloc els problemes d’ansietat, presents en els 8,1% dels més grans de 14 anys, amb una clara diferència per sexe (11% de les dones i un 5,3% dels homes).

Entre els més grans de 64 anys, segueix sent la ansietat el problema més freqüent juntament amb els transtorns de la son (cadascun afecta al voltant del 8% de les persones), seguits de les de tipus depressiu (5,8%). En tots els casos es veuen més afectades les dones. L’ansietat afecta a un 8,8% de les mateixes (7,2% homes), els trastorns de la son al 10,5% (4,7% homes) i els transtorns depressius al 7,8% de les dones (3,2% homes).

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*