Atenció Primària registra una mitja de 5,7 problemes de salut a l’any per persona atesa

Entre els problemes de salut mental destaca la ansietat

centre atencio primaria
Centre d’atenció primària // Foto: Imatge d’arxiu

Les persones ateses pels centres d’Atenció Primària tenen una mitjana de 5,7 problemes de salut al llarg de l’any, segons el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, que ha publicat per primer cop els resultats sobre problemes de salut que presenta la població.  Aquestes dades s’han extret de la Base de Dades Clínics d’Atenció Primària (BDCAP) gràcies a un nou sistema que recull dades d’una mostra representativa de la població protegida pel Sistema Nacional de Salut.

FREEFORMSTYLE-600X300

Entre les dades publicades destanquen els problemes relacionats amb la salut mental, el que apareix amb major freqüència en la infància són els trastorns hipercinèticos, que afecten a l’1,7% d’aquest tipus de població, sent més freqüents en els nens (2,4%) que en les nenes (0,9%).

banner_300x200_entrenuvols

En la població adulta, destaquen en primer lloc els problemes d’ansietat, presents en els 8,1% dels més grans de 14 anys, amb una clara diferència per sexe (11% de les dones i un 5,3% dels homes).

Entre els més grans de 64 anys, segueix sent la ansietat el problema més freqüent juntament amb els transtorns de la son (cadascun afecta al voltant del 8% de les persones), seguits de les de tipus depressiu (5,8%). En tots els casos es veuen més afectades les dones. L’ansietat afecta a un 8,8% de les mateixes (7,2% homes), els trastorns de la son al 10,5% (4,7% homes) i els transtorns depressius al 7,8% de les dones (3,2% homes).

banner_dental

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*