Quinze noves estacions accessibles a la línia 9 Sud del metro de Barcelona

Es van inaugurar coincidint amb la festivitat de Santa Eulàlia

línia metro 9 sud
Les quinze estacions són accessibles // Foto: Imatge de la web de TMB

Des del passat 12 de febrer, festivitat de Santa Eulàlia, està en funcionament la nova línia 9 Sud que uneix la Zona Universitària amb l’Aeroport de Barcelona. Aquest nou tram de 19,6 quilòmetres de metro automàtic (és a dir, sense conductor) incorpora quinze noves estacions totalment accessibles.

De les quinze estacions sis són de connexió amb altres línies de metro i transports ferroviaris, situades en els municipis del Prat de Llobregat, l’Hospitalet i Barcelona. D’aquesta manera la xarxa de metro creix de cop un 20%, una fita sense precedents a l’àrea metropolitana de Barcelona. Al mateix temps, les línies automàtiques sense conductor passen a representar el 25% de la longitud total de la xarxa: 30,5 quilòmetres.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La línia 9 Sud té el mateix horari de servei que la resta de la xarxa, de 5 del matí a 12 de la nit els laborables, fins a les 2 de la matinada els divendres i vigílies de festiu, i obertura continuada els dissabtes i vigílies singulars. La freqüència de trens és de 7 minuts en dia laborable, tot i que aquest interval es pot reduir a menys de 4 minuts entre algunes estacions quan es produeixin esdeveniments que generin un gran impacte en la mobilitat.

FECETC_Banner_fira si i millor

BANER_300X250

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*