Quim Torra: “Esclat és un exemple a la nostra societat per construir un país inclusiu més just i més solidari”

El president de la Generalitat assisteix al sopar solidari de l'entitat

quim torra sopar solidari esclat país inclusiu
El president Torra lliurant el Premi Esclat Solidari // Foto: gencat

El president de la Generalitat, Quim Torra, va assegurar divendres passat que la feina que fa l’entitat Esclat, dedicada a millorar la qualitat de vida de les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat, és “un exemple per a la nostra societat, perquè entre tots plegats puguem construir un país inclusiu  més just i més solidari”. El president va fer aquesta afirmació durant el sopar solidari que l’entitat va celebrar a Barcelona.

El president Torra va agrair la feina feta i va subratllar que amb la feina del dia a dia l’entitat ha aconseguit convertir-se amb “una clara influència positiva amb un impacte transversal importantíssim”.

BANER_300X250

El cap de l’Executiu també va tenir unes paraules de reconeixement pel recentment traspassat president de l’entitat, Joan Bertran, “un dels artífexs de l’èxit de l’entitat”, va dir. D’ell va destacar “la seva tenacitat”, que juntament amb el temps i la seva dedicació van aconseguir “fer créixer l’entitat, malgrat les dificultats” i va aconseguir materialitzar  la que és la seva principal missió: donar oportunitats a les persones amb paràlisi cerebral i multidiscapacitats i treballar per la seva integració.

Així, el president va reconèixer que “no és fàcil parlar d’integració ni tampoc de llibertat a Catalunya  en aquests moments”, però va subratllar que “hem de lluitar-ho, perquè ni la llibertat ni la igualtat són conquestes fàcils, però es  guanyen centímetre a centímetre”.

Durant el sopar el cap del Govern va lliurar el Premi Esclat Solidari, que en aquesta ocasió va recaure en l’empresa Rolser, pel seu compromís envers les persones amb paràlisi cerebral i l’entitat. 

Durant l’acte, a més del president de la Generalitat van intervenir el director de l’Hotel Sofia, Nuno López; el president i de la directora general de l’entitat, Ramon Ribera i Lola de la Fuente, respectivament, i el regidor de Turisme i indústries Creatives, de l’Ajuntament de Barcelona, Francesc Xavier Marcé.

Esclat Grup Social, format per l’Associació Esclat i la Fundació Esclat Marina, és una entitat sense ànim de lucre que treballa més de fa 40 anys . Té sis centre a Barcelona: el Centre d’Educació Especial Esclat, el Centre Ocupacional Esclat 2, el Centre Especial de Treball Esclatec, el Centre de Dia Cades, la Residència Esclat Marina i el Centre de Dia Esclat Marina. També gestiona habitatges inclusius i el servei de respir residencial i activitats formatives, entre d’altres.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*