Quim Torra: “El Govern està treballant per aconseguir un gran canvi transformador en el sector de la discapacitat”

El president va inaugurar el II Congrés d’AEES Dincat

quim torra transformació social sector discapacitat
El president Quim Torra durant l’acte inaugural del Congrés d’AEES Dincat // Foto: gencat

El president de la Generalitat, Quim Torra, va afirmar ahir que en els àmbits dels serveis socials i d’atenció a les persones més vulnerables “és on ens hi juguem de debò el model de societat que volem ser, és aquí on estem definint el país que volem construir”. Per això, va subratllar, el Govern està treballant “per posar les bases i aconseguir un gran canvi transformador en el sector de la discapacitat”, perquè “no tindrem el país que somiem si no tothom pot triar el projecte vital amb plena llibertat i autonomia possible”.    

El cap de l’Executiu va fer aquestes manifestacions en el decurs de l’acte inaugural del II Congrés de l’Associació Empresarial d’Economia Social, AEES Dincat, la principal patronal del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya, que es va celebrar al Recinte Modernista de Sant Pau.  

BANER_300X250

Quim Torra va fer una crida a “pensar, plantejar, discutir i decidir entre tots el país que volem”, en tots els àmbits, però sobretot en l’atenció a les persones, i va recordar que el debat sobre els serveis públics i sobre les polítiques públiques “no  són patrimoni exclusiu del Govern”, sinó que una “societat madura i responsable” com la nostra, ens exigeix “apoderament i serietat” en els plantejaments per part de tothom. “Millorar les polítiques socials ens beneficia a tots. Ens fa millors a tots com a societat i significa que, entre tots, construïm un país millor”, va insistir.

En aquesta línia, el president es va comprometre a seguir treballant amb Dincat “per fer un avenç important i efectiu” en aquests àmbits, i va detallar alguns dels passos previstos com són “analitzar el marc normatiu i les normes de desplegament corresponents així com les polítiques públiques i el nivell d’inversió pressupostària per adaptar-nos a la Convenció sobre els Drets de les persones amb discapacitat”, i “desenvolupar un Pacte Nacional per a les persones amb discapacitat”.

El II Congrés de l’AEES Dincat se celebra els dies 25 i 26 d’octubre, sota el títol “Aliances i persones. Estratègies clau de futur”. L’objectiu de la Trobada és fomentar la participació i la creació d’estratègies conjuntes entre empreses del sector per poder fer front a l’actual situació canviant en aquest àmbit i per aconseguir resultats amb més impacte econòmic i polítiques estratègiques més eficients.

L’AEES Dincat és una organització empresarial sense ànim de lucre agrupa més de 225 entitats d’iniciativa social no lucratives i d’àmbit català, i representa més de 15.000 treballadors, dels quals 8.000 tenen alguna discapacitat.

  1. Pues yo digo gracias por que tengo un 46grados de discapacidad desde 2012 que Estoi moviendo papeles operaciones y en Gerona los de la sicapacidad no me acentos caso tengo movilidad muí reducida y no me lo quiere poner enmmis grados necesito alluda porfavor

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*