Dijous, 2 desembre 2021
IniciInclusió SocialL’hospital de malalties neurodegeneratives de l’IAS es consolida com a un centre...

L’hospital de malalties neurodegeneratives de l’IAS es consolida com a un centre de referència a Girona

hospital referència malalties neurodegeneratives ias girona
Un usuari realitzant exercicis de rehabilitació a les instal·lacions del centre // Foto: gencat

L’hospital de dia de malalties neurodegeneratives i dany adquirit, cerebral i medul•lar, s’ha consolidat com a dispositiu de referència a la Regió Sanitària de Girona en la neurorehabilitació de les persones afectades per aquestes malalties, amb alteracions biopsicosocials i amb possibilitats de dur a terme un tractament que millori la seva situació. El servei, ubicat al centre sociosanitari La República, del Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt, està dotat amb 25 places i és atès per un equip de professionals multidisciplinari que s’ocupa de tractar, en diferents àrees, els dèficits específics que formen part d’un tractament global per millorar la qualitat de vida de les persones ateses. L’equip està format per metges rehabilitadors, psiquiatres, psicòlegs, neuropsicòlegs, fisioterapeutes, terapeuta ocupacional, logopeda, dietista, i treballador social.        

L’hospital de dia va atendre l’any passat 242 persones, un 11,52% més que al 2016. El diagnòstic més prevalent dels pacients atesos va ser l’esclerosi múltiple (46%), seguit de les malalties agrupades sota el diagnòstic de Parkinson (13%), atàxies (13%) i l’esclerosi lateral amiotròfica (ELA), amb un 8% dels casos. Les neuropaties i les distròfies musculars signifiquen el 4,54% cadascuna sobre el total de pacients atesos. Amb un menor nombre de casos també s’hi tracten els traumatismes cranioencefàlics, lesions medul·lars, amiotròfies i altres diagnòstics neurològics menys prevalents com ara la Corea de Hungtington. La mitjana de sessions per pacient és 34 i cada pacient rep una mitjana de 2 tipus de tractaments. L’any 2017 es van realitzar en conjunt més de 8.000 sessions i gairebé 14.700 tractaments. L’edat mitjana dels pacients és de 51 anys.  

fiare banca etica crowdfunding

L’equip de l’hospital de dia treballa estretament amb la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM), amb seu al mateix centre sociosanitari. Precisament la Fundació Esclerosi Múltiple ha donat al centre una grua de suspensió per a la rehabilitació i moviment dels pacients valorada en més de 12.000 euros.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES