Diumenge, 25 setembre 2022
Diumenge, 25 setembre 2022
IniciEL Racó d'en QuimQuim Llisorgas: “No entenc per què costa tant incloure la diversitat en...

Quim Llisorgas: “No entenc per què costa tant incloure la diversitat en la indústria de la interpretació”

quim llisorgas en el paper hector
Quim Llisorgas en el paper de l’Hèctor // Foto: Imatge cedida per Quim Llisorgas

Aquest mes de febrer en Quim Llisorgas ens parla en el seu ‘Racó’ de la inclusió de la diversitat en la indústria de la interpretació, un món que ell coneix molt bé.

Hola Quim! Com és presenta el mes?

Doncs, amb optimisme. Cada mes és un mes ple de reptes i d’il·lusió.

De què ens vols parlar? 

Vull parlar del per què costa tant en la indústria de l’interpretació incloure més diversitat.

Per què has escollit aquest tema? 

Perquè vull posar en valor al fet que no hi hagi més diversitat amb aquest món i a més a més quan una trama parla de la “discapacitat” que siguin persones amb diversitat i no persones normals fent de discapacitats.

La gent pot pensar que si tu ja ets un actor que surt a la televisió, per què reclames això?

Sí, jo quan era petit volia ser actor i estic complint un somni, però al mateix temps estic preocupat per no veure certs personatges concrets per fer papers concrets, crec que fa falta veure més personatges amb diversitat.

Ho reclames només per a tu? 

No, no ho reclamo sols per mi, sinó que ho reclamo pels altres. Dona igualment si tu tens més o menys “discapacitat” perquè tothom tenim un o altres problemes.

Per tractar aquest tema que planteja el Quim, hem volgut parlar amb dues expertes en la matèria. D’una banda, Maite Ruiz, fundadora i presidenta l’Associació en defensa dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual (LADD) i, de l’altre, la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Judith Colell.

Maite Ruiz presidenta LADD
Maite Ruiz, presidenta de la LADDD

Hola Maite. Per què creus que és difícil per a les persones amb discapacitat /diversitat que ens obrin les portes per a qualsevol professió?

Estem en moments molt difícils en relació al treball per a tothom, joves, grans i també per les persones amb discapacitat. Cada vegada les empreses son més exigents i demanen més requisits, les persones amb discapacitat son persones, que  tenen més necessitat  de suport  per que la inserció tingui èxit i moltes vegades les empreses tenen por, tant per que el treballador no pugui fer un bon treball, com per no poder donar resposta a les necessitats de la persona en el seu lloc de treball.

Què n’opines de la inserció laboral?  

El treball és un dret i les persones amb discapacitat tenen dret a treballar i a escollir lliurement la seva feina, per tant la inserció laboral és  un objectiu per aquelles persones que volen entrar al mercat laboral. En el sector de les persones amb discapacitat la inserció laboral pot fer-se en un treball protegit, centres especials de treball o a la empresa ordinària amb la metodologia de treball en suport. Jo crec que totes aquelles persones que puguin i vulguin treballar al mercat ordinari haurien de tindrà els suports necessaris per aconseguir-ho.  

Per què creus que es tan difícil que la gent cregui en nosaltres? 

Jo crec que en algunes ocasions és per desconeixement  de les vostres possibilitats, valoren sense conèixer, es fan falses idees  del que es una persona amb discapacitat. La veritat es que quan us donen oportunitats i us coneixen, en moltes ocasions canvien el concepte i creuen en les vostres capacitats. Cal donar més visibilitat i canviar la mirada.

Judith Colell, presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català

També hem volgut saber l’opinió de Judith Colell, presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, que explica que “des de l’Acadèmia estem molt preocupades per la manca de diversitat al cinema. Per aquest motiu hem creat una Comissió de Diversitat que enguany ha aconseguit fer un primer pas important, que és el de la recollida de dades sobre quina diversitat té el nostre cinema davant i darrere de la càmera. L’objectiu és tenir indicadors que ens ajudin a fer que les administracions demanin uns estàndards de diversitat d’obligat compliment per part de les obres audiovisuals que reben subvencions públiques, que són finançades per les televisions públiques, etc”.

“El que hem fet ha estat demanar a totes les produccions inscrites als Gaudí (totes les produccions cinematogràfiques catalanes estrenades a Catalunya el 2021) que ens emplenessin un qüestionari obligatori en el qual els demanaven que comptabilitzessin el número de personatges segons gènere, orientació sexual, edat, origen racial, diversitat funcional i classe social”, segueix explicant Colell.

La directora de l’Acadèmia del Cinema Català argumenta que “les dades són alarmants. Pel que fa a la diversitat funcional, només un 6% dels personatges de les pel·lícules candidates s’identificaven amb algun tipus de diversitat funcional. Darrere de la càmera, no tenim dades sistemàtiques, però respecte el total de respostes recollides a través d’un formulari anònim i voluntari, només significaven un 7% dels equips de les pel·lícules”.

“No tenim sistematitzats els motius pels quals no contracten més actors i equip amb discapacitat, tot i que fàcilment podríem fer hipòtesis que tenen a veure amb un context més gran que l’estrictament audiovisual, però el que està clar és que les administracions tenen un paper clau en revertir aquestes xifres, i des de l’Acadèmia i els Premis Gaudí, volem fer força per provocar que aquestes mesures correctives arribin més d’hora que tard”, conclou Colell.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content