Dijous, 13 juny 2024
IniciCULTURAL’Ajuntament de Vic afavoreix la salut de les persones amb demència i...

L’Ajuntament de Vic afavoreix la salut de les persones amb demència i Alzheimer amb el programa ‘Cultura i Alzheimer’

Divendres va engegar el segon semestre d’activitats al Museu d’Art Medieval de Vic

programa cultura i alzheimer ajuntament de vic
Salvador Simó, Oriol Picas, Bet Piella, Núria Homs i Xavier Jordana // Foto: Ajuntament de Vic

L’Ajuntament de Vic va engegar divendres passat el segon semestre del programa ‘Cultura i Alzheimer’, amb la primera activitat al Museu d’Art Medieval de Vic. Aquesta iniciativa té com a objectiu afavorir la salut de les persones amb demència i l’Alzheimer i la seva participació social a través de l’art i la cultura.

Durant l’acte, la regidora de Cultura, Bet Piella, va remarcar que l’Ajuntament de Vic treballa per promoure iniciatives que afavoreixin la salut i consolidi Vic com a ciutat que ofereix benestar i qualitat de vida des de diferents perspectives. 

L’art i la cultura són uns instruments molt eficaços per a millorar el benestar emocional i cognitiu de les persones amb malaltia d’Alzheimer i la seva participació social. Per això, la regidora de Benestar i Família, Núria Homs, va destacar que “la ciutat es fa càrrec de les persones en totes les etapes de la vida, també en la vellesa, centrant-se en l’acompanyament a les persones que pateixen la malaltia, les persones que les cuiden i a les famílies”

PUBLICITAT

Totes les activitats culturals programades potencien l’humor i l’autoestima, afavoreixen la comunicació amb persones cuidadores i famílies i trenquen estigmes i l’aïllament amb què es poden trobar. 

Fins al mes de juny s’han programat diverses activitats culturals per afavorir el benestar de persones amb demència i Alzheimer en diversos equipament culturals de la ciutat com el Museu d’Art Medieval (MEV), Centre d’Arts Contemporànies (ACVic), l’ETC o al Vicpuntzero. 

La cultura és salut 

PUBLICITAT

“Cultura i Alzheimer” està liderat per l’Ajuntament de Vic, compta amb la coordinació de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i la col·laboració del Museu d’Art Medieval (MEV), l’ACVic Centre d’Arts Contemporànies, el Museu de l’Art de la Pell (MAP), Cineclub Vic i Vicpuntzero. 

El director del Museu Medieval de Vic (MEV), Oriol Picas, va destacar l’estreta relació entre la cultura i la salut de les persones. “Creiem que la cultura i la tradició Medieval poden ajudar a millorar la salut de les persones”

Per la seva banda, el vicedegà de la Facultat de Ciències de la Salut i del Benestar, Xavier Jordana, va destacar que la Universitat se sent amb el deure d’acompanyar i estar al costat de la ciutat i les persones. “La ciutat es un centre de docència i recerca, però té el deure d’estar presents en totes les etapes de la vida dels ciutadans”, va remarcar.

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content