Prop de 300 professionals de la salut mental es donen cita a la 25a Jornada del CDIAP del Maresme

La jornada va comptar amb la presència del conseller El Homrani

professionals-salut-mental-jornada-cdiap-maresme
El conseller El Homrani va assistir a l’acte inaugural // Foto: Fundació el Maesme

Prop de 300 professionals de la salut mental van assistir a la 25ena Jornada Tècnica del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) del Maresme, “Qui m’ajuda a créixer? Salut Mental en família”.

El president de la Fundació el Maresme, Josep Morgades, l’alcalde de Mataró, David Bote;  el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir El Homrani; l’alcalde d’El Masnou, Jaume Oliveras, i l’alcaldessa d’Arenys de Mar, Annabel Moreno van ser els encarregats d’inaugurar les jornades.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

En la seva intervenció, el conseller va destacar l’expertesa que ha demostrat el CDIAP del Maresme amb els temes tractats durant aquestes 25 jornades i va afegir que “en l’àmbit de la salut mental, hem d’afavorir la participació activa i la inclusió al llarg de la vida i treballar en la intervenció comunitària”.

Les jornades del CDIAP són un espai de reflexió i de treball en xarxa referent per als professionals que treballen amb petita infància. En aquesta ocasió es van centrar en la salut mental i l’entorn familiar des de la perspectiva i l’experiència dels serveis i dels professionals que treballen amb petita infància i famílies.

BANER_300X250

La jornada va comptar amb l’expertesa de professionals de la salut mental, tant de l’àmbit de la primera infància com de l’adult, així com amb professionals de serveis que tenen cura de la salut integral de la dona durant la gestació, entre d’altres.

Els processos mentals que es donen durant la criança son complexos i requereixen de temps per poder-se dur a terme amb qualitat. L’estrès, la pressió i els problemes de salut mental poden repercutir de manera molt negativa en el desenvolupament global dels infants, però amb les diferents ponències s’ha constatat com els serveis d’atenció i prevenció, fins hi tot durant el procés de gestació, poden ser eines claus que evidencien millores quan es poden detectar i tractar a temps les dificultats.

Per celebrar aquesta 25ena edició, la comissió organitzadora de les Jornades va projectar un vídeo en homenatge als impulsors i a totes les persones que han fet possible aquestes jornades.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*