Divendres, 21 juny 2024
IniciINCLUSIÓ LABORALProp de 240.000 d’aturats es beneficiaran enguany de les polítiques d’ocupació del...

Prop de 240.000 d’aturats es beneficiaran enguany de les polítiques d’ocupació del Govern de la Generalitat

reunio politiques ocupació col·lecius prioritaris discapacitat
Reunió del Consell de Direcció del Servei d’Ocupació de Catalunya // Foto: gencat

Les persones amb discapacitat estan entre els col·lectius prioritaris pel Govern a l’hora de donar suport cap a la inserció laboral, segons va manifestar dijous passat el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, en la presentació de les polítiques actives d’ocupació que el Departament implementa enguany després de la reunió del Consell de Direcció del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC).

El conseller ha informat que el SOC gestionarà 331.000.000 d’euros destinats a polítiques d’ocupació que “beneficiaran al voltant de 240.000 persones en situació d’atur, el que cobrirà la pràctica totalitat de la demanda”. “Es prioritzen els col·lectius que pateixen la crisi i tenen més dificultats per trobar feina”, ha destacat el conseller després de la celebració del Consell de Direcció del SOC.

El Homrani ha explicat que “el SOC posa en el centre de les seves polítiques actives d’ocupació les persones més vulnerables”. “Per donar resposta a 240.000 persones són claus els eixos de l’orientació des de les oficines de treball, l’acompanyament cap a la inserció laboral, la territorialització dels programes i la priorització dels col·lectius més vulnerables per la crisi”, ha subratllat el conseller.

PUBLICITAT

Aquests col·lectius són les persones joves; les dones; els majors de 45 anys; les persones en atur de llarga durada; les destinatàries de la Renda Garantida de Ciutadania; i les persones amb discapacitat.

Acompanyat del secretari general del Departament, Josep Ginesta; i de la directora del Servei Públic d’Ocupació (SOC), Mercè Garau, el conseller El Homrani va destacar la rellevància de les polítiques d’ocupació adreçades als col·lectius prioritaris en una roda de premsa després de la celebració del Consell de Direcció del SOC.

Amb l’objectiu d’augmentar l’ocupació, de qualitat i estable, i de lluitar contra la precarietat laboral, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, mitjançant el SOC, disposa de diversos programes que constitueixen les polítiques actives d’ocupació per combatre l’atur que beneficiaran unes 240.000 persones.

PUBLICITAT

– Orientació Professional (49,4 M) 51.627 beneficiaris

– Qualificació Professional (142,7 M) 141.725 beneficiaris

– Foment de l’ocupació (87,5 M) 9.506 beneficiaris

– Promoció de l’ocupació i desenvolupament econòmic local (45,9 M). 22.391 beneficiaris

– Foment a la mobilitat geogràfica (2,5 M) 836 beneficiaris

– Gestió de la col·locació en el mercat de treball (3 M) 13.794 beneficiaris

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content