Les entitats veïnals i de les persones amb discapacitat es plantegen impugnar la nova Ordenança de Terrasses

Consideren que està feta pensant només en els interessos dels restauradors

carrers per a tothom mobilització veïnals impugnar ordenança terrasses
La plataforma Carrers per a Tothom en una mobilització de denuncia // Foto: Carrrers per a tothom

La reacció de les agrupacions veïnals i de les entitats de persones amb discapacitat a l’aprovació per part de l’Ajuntament de Barcelona de la modificació de l’Ordenança de Terrasses no s’ha fet esperar, i fins i tot algunes ja es proposen impugnar-la perquè consideren, entre altres coses, que podria provocar un retrocés en els drets de les persones amb discapacitat.

Així, divendres passat la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (Favb), la plataforma Carrers per a Tothom, i l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible (Abts), entre altres, van assegurar, a través d’un comunicat, que la nova normativa podria suposar un escorçament de les distàncies de pas a les voreres, especialment en els llocs d’una regulació especial.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

En el comunitat expressen que la nova ordenança, aprovada per tots els partits excepte la CUP, està feta exclusivament pensant en els interessos del ‘lobby dels restauradors’, ja que incrementarà l’ocupament de l’espai públic amb finalitats privades i permetrà, per exemple, moure mobiliari urbà necessari com bancs per seure que necessiten moltes persones, etc.

Aquestes entitats asseguren que per a les persones cegues seguir la façana és essencial per a orientar-se. Així mateix, les usuàries de cadires de rodes necessiten un espai (el que marca la llei) per a moure’s amb seguretat i garanties.

BANER_300X250

Com ja va explicar la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona, “Es repeteix el mateix patró que en el projecte de l’Espai Barça: els lobbys de la ciutat dictant l’agenda de l’Ajuntament i manca de participació i de transparència”.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*