Projecte pioner a Santa Perpètua que permet aprendre a tocar música a persones amb discapacitat

L’Escola Municipal de Música i Dansa incorpora a la seva oferta l’Eye Harp

projecte pioner música discapacitat santa perpètua
L’Eye Harp és un projecte inclusiu que vol fer arribar la música a tothom // Foto: Ajuntament Santa Perpètua

El curs 2017-2018 l’Escola Municipal de Música i Dansa (EMMiD) de Santa Perpètua incorporarà a la seva oferta l’Eye Harp, música per a infants i adults amb dificultats motrius i musicoteràpia per a totes les edats i col·lectius, en un projecte pioner en la incorporació de música per a tothom, independentment de les seves capacitats.

L’Eye Harp Project va néixer fa cinc anys gràcies a dos investigadors del Grup de recerca de tecnologia Musical de la Universitat Pompeu Fabra, el Zacharias Vamvakousis i el Rafael Ramírez i permet a persones amb discapacitats físiques aprendre i tocar música. Per fer servir la interfície és necessari un petit dispositiu que monitoritza la mirada i detecta a quina posició de la pantalla està mirant l’usuari, traslladant aquesta informació a l’ordinador. El disseny de la interfície és com un piano però distribuït en un cercle dividit en trossos, i cadascú d’aquests trossos equival a una nota. A més, aquest instrument digital es pot tocar de manera expressiva i aplicant matisos i volums, entre d’altres.

BANER_300X250

L’Eye Harp s’incorporarà a l’oferta educativa de l’escola gràcies a un conveni de col·laboració entre les universitats Pompeu Fabra (UPF) i la Universitat de Barcelona (UB) i l’Ajuntament de Santa Perpètua.  La intenció és, no només atendre a alumnat amb dificultats motrius sinó també esdevenir un centre de formació per a estudiants universitaris.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*