Divendres, 22 octubre 2021
IniciDestacadesProjecte pioner al Maresme per diagnosticar i tractar la disfàgia en infants...

Projecte pioner al Maresme per diagnosticar i tractar la disfàgia en infants i joves amb discapacitat

projecte-pioner-maresme-disfàgia-infants-discapacitat
El projecte es desenvolupa a l’escola d’educació especial L’Arboç // Foto: Fundació Maresme

Un equip multidisciplinar del Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) i la Fundació El Maresme ha iniciat un projecte pioner en l’escola d’educació especial Arboç per diagnosticar i tractar la disfàgia de joves amb discapacitat.

L’objectiu és canviar la forma en què s’alimenten els infants i joves per aconseguir que el moment de la ingesta sigui “divertit, i al mateix temps nutricionalment positiu i segur” segons ha manifesta Alberto Martín, coordinador de la iniciativa.

Cal recordar que pràcticament el 90% dels alumnes d’aquesta escola, nens i joves d’entre 3 i 21 anys amb grans afectacions neurològiques de diferents graus, tenen disfàgia i dificultats per empassar els aliments, fet que provoca complicacions com infeccions respiratòries, pneumònies i malnutrició.

La disfàgia és un trastorn digestiu reconegut, definit com la dificultat per formar el ‘bolo’ alimentari de forma eficaç i segura des de la boca de l’esòfag i inclou les aspiracions orofaríngea.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES