Problemes socials: repte global

àlvaro solà opinió problemes socials

Ja no em preocupa tant la independència com abans. Ara el que em fa perdre la son, amb més intensitat, són els problemes socials. No es curen a base de miracles o receptes màgiques. Necessiten un compromís amb les persones i d’un respecte escrupolós pels drets humans. Aquesta és la meva aposta i hauria de ser també la d’una societat que aspira a millorar.

Encara avui trobo persones que es moren literalment de fam. La pregunta és com és que no hem après a donar una resposta als nous jaciments d’exclusió social i formes de pobresa. Potser l’acció de les administracions no acompanya fer gestos de solidaritat. També potser perquè ens hem convertit en simples espectadors del nostre propi melic.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

No és qüestió de fotre esbroncades ni de fer-se selfies a costa de la gent que ho està passant malament. Es tracta de posar-nos a treballar amb generositat i unitat d’acció. Estic segur que el camí per resoldre els problemes socials no acaba mai com passa amb la solidaritat. Aquesta darrera quan és honesta i del tot desinteressada és quan realment podem parlar de solidaritat.

No podem abandonar les entitats del tercer sector. Són elles les que aixequen al país i ens donen peu per fer canviar la vida de molts. Les entitats són l’ànima d’una societat perquè en elles creix les ganes de fer un món millor a través de persones i metodologies diferents, totes elles enriquides, pels drets humans que són el far més honest del que disposem les persones.

BANER_300X250

Àlvaro Solà @alvarosola94

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*