El programa ‘Festa per a Tothom’ contribueix a fer més inclusives les Festes de Santa Tecla a Tarragona

Inclou un ampli programa d’activitats i mesures adaptades

programa-festa-per-a-tothom-inclusiu-santa-tecla-tarragona
Les Festes de Santa Tecla són la festa local més important de Tarragona // Foto: Ajuntament de Tarragona

La 29a edició de la fòrmula inclusiva de les persones amb discapacitat a les Festes de Santa Tecla a Tarragona, la Festa per a Tothom, va tenir el punt de partida el passat dissabte amb una recepció de totes les persones que hi participen. La Geganta Frida va delectar amb el seus balls acompanyada pel gegant adaptat  “L’Ocellaire” de la Colla Arreplegagegants de Barcelona. 

El programa seguirà el dimarts 17 de setembre a les 18h amb la revetlla al Centre Cívic Sant Pere i Sant Pau, grup de rock AP/PC de la Muntanyeta i el DJ Abadia, amb balls de zumba i country en línia.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El dimecres 18 de setembre a les 18h tindrà lloc la xerrada Festa per a Tothom: La cultura popular com a eina per la inclusió social, on es reflexionarà sobre com la cultura por esdevenir un factor clau per a la inclusió de les persones amb capacitats diverses a la societat i, per extensió a d’altres grups socials que també es troben en risc d’exclusió. L’acte serà a la sala d’actes de l’Espai Jove Kesse el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya  i comptarà amb interpretació en llengua catalana de signes.

El mateix dia, a les 20:30h tindrà lloc l’actuació de la Nova Moixiganga de Reus, que actuarà a la Plaça de la Font.

BANER_300X250

El programa continuarà el dissabte 21 de setembre quan es repartiran llaços verds per a recordar a tota la ciutadania de Tarragona el suport a les persones malaltes d’Alzheimer. L’acte del Pregó serà interpretat en llengua catalana de signes i retransmès per TAC12. A partir de les 17h, la geganta Frida i la Penya Festa per a Tothom- Llegat 2018 participaran a l’Arrancada.

Finalment, el dilluns 23 de setembre, diada de Santa Tecla, com cada any, Festa per a Tothom gaudirà de la professó en el lloc reservat a la Baixada de la Pescateria.

Festa per a Tothom és un programa de la Conselleria de Capacitats  Diverses de l’Ajuntament de Tarragona que, conjuntament amb el col·lectiu de persones voluntàries Penya Festa per a Tothom – Llegat 2018 i el patrocini i coordinació de la companyia Dow, cerca  contribuir a la inclusió i a la interacció de la ciutadania amb discapacitat a les festes locals de Tarragona mitjançant la seva participació i visualització en el moment més àlgid de la ciutat: Santa Tecla.

A més de les activitats inclusives, Festa per a Tothom té cura de d’altres aspectes com l’accessibilitat universal als actes amb el transport adaptat de participants, la transcripció en sistema braille del programa, els wc accesibles, la reserva d’espais o la interpretació en llengua de signes catalana del pregó de Festa Major i altres actes programats. 

Gràcies al suport de l’ONCE, el programa es pot trobar en braille a l’estand de Festes de la Rambla Nova i a la seu de l’ONCE. També es pot trobar a la web santatecla.tarragona.cat.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*