Dimarts, 6 juny 2023
Dimarts, 6 juny 2023
IniciAccessibilitat UniversalPlena Inclusió reclama que l’aprovació de la llei sobre accessibilitat cognitiva vagi...

Plena Inclusió reclama que l’aprovació de la llei sobre accessibilitat cognitiva vagi acompanyada de recursos

El Congrés aprova avui la modificació de la Llei General de Drets de les Persones amb Discapacitat

llei accessibilitat cognitiva recursos
La llei s’aprova avui després de quasi dos anys de tràmit // Foto: Plena Inclusió Espanya

Avui, que està previst que el Congrés dels Diputats aprovi finalment la Llei General de Drets de les Persones amb Discapacitat i la seva Inclusió Social, que presenta com a principal novetat la regulació legal de l’accessibilitat cognitiva a l’Estat Espanyol, Plena Inclusió Espanya reclama que aquesta fita vagi acompanyada dels recursos suficients per aplicar la nova normativa, i en aquest sentit ha demanat al Govern central i les comunitats autònomes el seu màxim compromís.

La confederació, que agrupa a 950 associacions de persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament, celebra l’aprovació de la nova normativa, que ha tingut un tràmit de quasi dos anys. “Avui ningú no discuteix la necessitat de posar rampes, l’ús de Braille, o de la Llengua de Signes. Tot i això, s’ha trigat anys a reconèixer l’accessibilitat cognitiva com un dret”, destaca Maribel Cáceres, vicepresidenta de Plena Inclusió Espanya i una de les líders de la Plataforma Estatal de Representants de les Persones amb Discapacitat intel·lectual i del desenvolupament.

anunci guies d'arrel

Per a Santiago López, president de Plena inclusió Espanya, “els poders públics han de comprendre la transcendència d’unes mesures que facilitaran, a més de 300.000 persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament que resideixen al nostre país, una millor comprensió de la realitat i un més gran accés als drets que assisteixen a la resta de la ciutadania”.

Cal tenir en compte que el reconeixement i la regulació legal de l’accessibilitat cognitiva beneficiarà també a les 500.000 persones amb problemes de salut mental, i a bona part dels quasi 9 milions de persones grans que resideixen a Espanya.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content