Dijous, 25 abril 2024
spot_img
IniciINCLUSIÓ SOCIALPlena Inclusió formarà a estudiants amb discapacitat intel·lectual sobre les seves oportunitats...

Plena Inclusió formarà a estudiants amb discapacitat intel·lectual sobre les seves oportunitats laborals

Dins el seu nou projecte “Orientats al futur”

estudiants formació oportunitats laborals
Joves d’una escola de Múrcia que participaran en el projecte // Foto: Plena Inclusió

Un total de 84 joves estudiants amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament de 21 centres educatius participaran enguany en el nou projecte “Orientats al Futur” de Plena Inclusió Espanya, destinat a proporcionar formació i estratègies per ajudar als joves amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies a explorar oportunitats laborals, formatives i de participació comunitària, tot alineant-se amb els seus projectes de vida personals i professionals.

L’innovador projecte compta amb el suport de 49 professionals i la implicació activa de les seves famílies en la identificació de possibles àrees vocacionals i recursos comunitaris.

Aquesta iniciativa, concebuda com un projecte pilot, adapta la metodologia de “Ocupació Personalitzada”, que fins ara ha beneficiat adults amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament, per aplicar-la a l’àmbit escolar. Les dues primeres fases de la metodologia, exploració i planificació, es posen en pràctica durant l’etapa escolar. Això implica un procés d’escolta activa, coneixement profund de la persona i el seu entorn, així com la identificació de possibles empreses que puguin ser afins amb les habilitats i interessos laborals dels estudiants.

Segons Esther Santos, responsable del projecte a Plena Inclusión España, l’objectiu és que els estudiants puguin desenvolupar un perfil vocacional que faciliti la transició a la vida laboral una vegada finalitzada l’etapa escolar.

El projecte es desenvoluparà a 14 províncies de 10 comunitats autònomes d’Espanya, incloent Andalusia, Aragó, Balears, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Catalunya, Extremadura, Comunitat Valenciana, Madrid i Múrcia, gràcies a la coordinació amb les federacions de Plena Inclusió.

La iniciativa “Orientats al Futur” ha estat possible gràcies a subvencions obtingudes a través de les aportacions de la X Solidària a la declaració de la renda, així com al suport de la Fundació ONCE.

Plena Inclusió Espanya, que coordina aquest projecte, és una confederació que agrupa 950 entitats a tot el territori espanyol. Aquestes entitats ofereixen suport a més de 150.000 persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament i les seves famílies, amb l’ajuda de 46.000 professionals i més de 8.000 voluntaris, treballant per promoure la igualtat en l’accés als drets fonamentals, incloent-hi l’educació, l’ocupació, l’oci i la cultura.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content