Dilluns, 13 gener 2025
IniciENTITATSEl CERMI presenta l’informe anual del Comparador CERMI Territoris 2023

El CERMI presenta l’informe anual del Comparador CERMI Territoris 2023

Es tracta d’una eina de referència en l’anàlisi de polítiques autonòmiques de la discapacitat

Conferencia CERMI Comparador Territoris portada
Cartell de la conferència CERMI Territoris // Foto: CERMI

El Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) ha presentat en el seu últim informe, el balanç del Comparador CERMI Territoris 2023, una eina concebuda per facilitar comparacions rellevants sobre polítiques públiques d’inclusió de persones amb discapacitat a nivell regional i local a Espanya. 

Desenvolupat en col·laboració amb els CERMIS Autonòmics, aquest comparador online té com a objectiu principal proporcionar una visió exhaustiva de les diferències entre les diverses comunitats i ciutats autònomes espanyoles en termes d’inclusió.

La presentació d’aquest informe va tenir lloc durant la Conferència CERMI Territoris, que es va realitzar de forma virtual aquest dimarts, congregant membres de la Xarxa de CERMIS. Les dades utilitzades en el Comparador CERMI Territoris, que compta amb el suport del Ministeri de Drets Socials, Consum i Agenda 2030, són recopilades anualment amb l’objectiu d’oferir un sistema d’indicadors per avaluar les polítiques territorials relacionades amb la discapacitat.

El principal conjunt de dades utilitzat per a l’informe de l’any 2023 va ser l’Informe Olivenza 2022, elaborat per l’Observatori Estatal de la Discapacitat, que es va basar en resultats de l’Enquesta de Discapacitat, Autonomia Personal i situacions de Dependència 2020 (EDAD-Hogares 2020), publicada el 2022.

-PUBLICITAT-

-PUBLICITAT-

Luis Alonso Calzada, Gerent i Comissionat Adjunt del CERMI per als CERMIS Autonòmics, va descriure el Comparador com una eina digital integral que recopila diverses àrees d’interès social i sanitari per avaluar el progrés de les polítiques socials a nivell regional. Destaca la importància de la contribució dels CERMIS Autonòmics per mantenir el comparador actualitzat i rellevant.

Aquesta eina és accessible al públic a través del lloc web del CERMI o directament en aquest enllaç.

La reunió també va servir per presentar el I Congrés Estatal de Joventut amb Discapacitat, programat per al setembre del 2024 a Saragossa. A més, es va destacar l’aprovació recent de la Llei de Suport al Projecte de Vida de les persones amb discapacitat a Castella i Lleó com a exemple de bones pràctiques.

Un altre aspecte discutit durant la reunió va ser l’impacte de l’informe CERMI ESPAI DIGITAL. Territoris connectats, que analitza els temps mitjans de valoració del grau de discapacitat a les diferents comunitats autònomes. Es va destacar que Canàries i Extremadura presenten els majors retards, amb un període de 2 anys, seguits per Andalusia i Castella-la Manxa amb 18 mesos, principalment a causa de la manca de personal i la lentitud del procés.

El CERMI Estatal va traslladar aquesta informació al Defensor del Poble, sol·licitant una investigació sobre aquestes demores que afecten negativament les persones amb discapacitat i les seves famílies, ja que la valoració del grau de discapacitat és clau per accedir als suports públics.

Altres punts destacats de la reunió van ser les accions previstes per presentar una reforma de l’article 49 de la Constitució als territoris i com s’aprofitarà aquest moment per fer incidència política a nivell autonòmic. A més, es va fer un repàs del XVII Congrés de CERMIS Autonòmics celebrat a Còrdova el 2023, i es van anunciar els preparatius per al XVIII Congrés de CERMIS Autonòmics 2024 a València, coincidint amb el seu 25è aniversari.

Finalment, es va obrir un espai de debat per resoldre dubtes, compartir suggeriments i fer plantejaments entre els participants.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES