
Aquesta iniciativa, aprovada per la Junta Directiva de Plena inclusió Comunitat Valenciana, s’ha posat en marxa coincidint amb els 100 dies des de la tempesta, amb l’objectiu d’agilitzar la recepció de sol·licituds i la concessió de les ajudes. Segons ha explicat la presidenta de l’entitat, Marian Ferrús, “hem dissenyat un procés de detecció i concessió de suports econòmics que pretenem que sigui àgil, obert a persones i famílies que són dins i fora dels nostres projectes“.
El procediment permetrà atendre persones que no han pogut accedir a ajuts públics però que necessiten suport especialitzat. A més, Ferrús ha destacat que “la fase de selecció de casos serà transparent i comptarà amb la supervisió tècnica necessària per garantir rigor i escoltar les demandes més urgents“.
Les sol·licituds podran presentar-se a través de les 63 entitats que formen part de Plena inclusió Comunitat Valenciana, que donen suport a més de 7.000 persones amb discapacitat intel·lectual. També es podrà accedir a aquestes ajudes per mitjà de serveis socials municipals i centres educatius situats tant en la zona zero com en altres localitats afectades.
Amb la finalitat d’informar les famílies sobre les accions disponibles i els requisits necessaris per accedir a les ajudes, Plena inclusió Comunitat Valenciana publicarà un catàleg de recursos. Aquest document inclourà informació sobre suports per a la conciliació familiar, atenció psicològica, mobilitat, activitats d’oci i inclusió, ajudes per a teràpies i adquisició de material terapèutic.
A més, properament es durà a terme un seminari en línia, d’accés lliure, amb la participació de persones expertes en benestar emocional i trauma postcatàstrofe, per tal d’oferir orientació i suport a les famílies afectades.
Un exemple de solidaritat col·lectiva
Des del primer moment en què es va produir la catàstrofe, Plena inclusió Espanya i Plena inclusió Comunitat Valenciana es van mobilitzar per atendre les famílies de persones amb discapacitat intel·lectual afectades. Més de 400 persones voluntàries, coordinades per Fundació Mira’m i Plena inclusió Comunitat Valenciana, han col·laborat per donar suport a aquestes famílies.
També es va posar en marxa una campanya de captació de fons que, en el cas de Plena inclusió Espanya, ha aconseguit recaptar més de 65.000 euros gràcies a les aportacions de 272 donants. Aquestes ajudes han estat fonamentals per donar resposta a les necessitats urgents de les famílies afectades per la Dana, demostrant un fort compromís social amb la inclusió i el suport a les persones amb discapacitat.