Dijous, 7 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciDRETSPlena Inclusió denúncia la utilització del terme “discapacitat intel·lectual” com un insult...

Plena Inclusió denúncia la utilització del terme “discapacitat intel·lectual” com un insult en un article al diari El Mundo

A demanat a l’OADIS que el presenti com exemple de discriminació per raó de discapacitat

campanya 25N diba
article opinió discapacitat intel·lectual insult
Tuit de l’article d’opinió publicat al diari El Mundo // Foto: Twitter (El Mundo Opinión)

Plena Inclusió ha presentat una denúncia davant l’Oficina d’Atenció a la Discapacitat (OADIS), organisme dependent del Ministeri de Drets Socials, contra un article publicat el passat 8 de gener en el diari El Mundo, en que el columnista Federico Jiménez Losantos emprava el terme “discapacitat intel·lectual” com un insult per desqualificar.

En concret, escrivia frases com “no es tan fácil destacar en este elenco de discapacitados intelectuales”, i continuava relacionant-la amb expressions com “estupidez”, “tonto”, “idiotez”, “la más constante en la boboncia” o “idiotez supina”.

cançons que acaben en fade out

Al text de la denúncia presentada es diu: “Des de Plena Inclusió considerem inadmissible que un mitjà de comunicació publiqui articles, siguin o no d’opinió, en què l’autor utilitzi el terme «discapacitats intel·lectuals» com un insult (…) Aquestes expressions són clars exemples de llenguatge discriminatori basats en estereotips i prejudicis negatius sobre aquest col·lectiu de persones, agreujant-los i reforçant a més una jerarquia de diferències en què la discapacitat intel·lectual és una característica personal negativa i la persona que la presenta un ésser inferior”.

Des de Plena inclusió se sol·licita a l’OADIS que presenti aquesta denúncia com un exemple de discriminació per raó de discapacitat davant el Ple del Consell Nacional de Discapacitat, alhora que demana que es prenguin mesures per prevenir la publicació d’articles que utilitzin llenguatge discriminatori cap a les persones amb discapacitat intel·lectual.

Campanya 25N Diputació de Barcelona

Per la seva banda, Maribel Cáceres, la primera dona amb discapacitat intel·lectual que ocupa el càrrec de vicepresidenta de Plena inclusió Espanya, s’ha dirigit per carta al director del diari El Mundo per demanar-los respecte al col·lectiu i ajuda per fer una societat millor.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content