Divendres, 24 març 2023
Divendres, 24 març 2023
IniciAccessibilitat UniversalPlena Inclusió crea un banc digital amb 181 pictogrames que ens ajudaran...

Plena Inclusió crea un banc digital amb 181 pictogrames que ens ajudaran a orientar-nos millor a carrers, edificis i altres espais 

Aquest recursos estan especialment adreçat a les persones que tenen dificultats de comprensió com les persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament

banc digital pictogrames plena inclusio
Exemple d’alguns pictogrames del banc digital // Foto: Plena Inclusió

Plena Inclusió Espanya ha creat un banc digital amb 181 pictogrames per millorar l’orientació en entorns per a totes les persones i en especial a les que tenen dificultats de comprensió com les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament, autisme, paràlisi cerebral o persones grans amb deteriorament cognitiu, entre altres.

anunci guies d'arrel

Els 181 pictogrames s’han dissenyat seguint les indicacions de les normes internacionals com la Norma ISO 9186, són d’ús lliure i han estat agrupats a 21 col·leccions temàtiques relacionades amb administracions, allotjaments, centres comercials, oficines, sanitat, transport o turisme, entre d’altres. 

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Diverses administracions i organitzacions han col·laborat i cedit els seus pictogrames per a aquest projecte. Són Fundació ONCE, CEAPAT,  Cermi Madrid, Grup de Treball Andalús d’Accessibilitat Cognitiva de la Junta d’Andalusia o el Projecte Parlem Junts de SEGD.

A més, Plena inclusió Espanya coordina el projecte que involucra 13 federacions participants: Andalusia, Aragó, Astúries, Canàries, Cantàbria, Catalunya, Ceuta, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, La Rioja, Madrid, Múrcia i el País Valencià.

El banc inclou una secció amb enllaços a normativa, manuals i articles per promoure un coneixement més profund de les indicacions normatives que cal seguir i les bones pràctiques desenvolupades fins ara.

El projecte del banc digital de pictogrames compta amb el suport del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 i ha estat possible gràcies al finançament de la X Solidaria.

Secció patrocinada per
pictogrames

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content