Dilluns, 22 abril 2024
spot_img
IniciACCESSIBILITAT UNIVERSALPlaça Espanya compta amb un nou vestíbul accessible a l’intercanviador de l’L1...

Plaça Espanya compta amb un nou vestíbul accessible a l’intercanviador de l’L1 de metro

Inclou un ascensor per accedir a l’andana sentit Hospital de Bellvitge que permet un itinerari adaptat per a usuaris amb mobilitat reduïda

vestíbul accessible intercanviador plaça espanya
Vista de l’estació d’Espanya que connecta directament amb el centre comercial Arenas // Foto: Barcelona Film Commission

Avui ha entrat en servei el nou vestíbul de l’L1 de metro d’Espanya situat davant del Centre Comercial Les Arenes, que inclou un ascensor per accedir a l’andana sentit Hospital de Bellvitge. Amb aquesta posada en servei, juntament amb la de l’ascensor de l’accés del carrer Tarragona de fa uns mesos, s’aconsegueix un itinerari adaptat per a usuaris amb mobilitat reduïda a l’andana en aquesta direcció.

Aquesta millora forma part de les obres d’adaptació de l’intercanviador d’Espanya que porta a terme el departament de Territori de la Generalitat de Catalunya amb una inversió de 13,2 MEUR i disposen de finançament del fons FEDER.

Cap a l’accessibilitat total

Al subsòl de la plaça d’Espanya hi ha actualment dues estacions de metro –L1 i L3– i una de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). En aquest intercanviador, que registra en conjunt més de 18 milions persones usuàries a l’any, està adaptada l’estació d’FGC, i l’actuació prevista és adaptar les estacions de metro L1 i L3 i els itineraris de correspondència entre aquestes i també amb FGC.

Les tasques pendents d’execució per a completar l’adaptació de l’intercanviador són la reconfiguració de l’actual passera d’intercanvi entre andanes de l’L1 de metro, la remodelació de l’actual vestíbul de l’L3 de metro així com la instal·lació de diversos ascensors per a garantir la connexió entre els diversos nivells de les estacions.

Cal recordar que en l’actualitat estan adaptades 152 de les 165 estacions en servei a la xarxa de metro de l’àrea metropolitana de Barcelona, una xifra que suposa un 92% del total.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content