Més d’un centenar d’actors i actrius entre usuaris del centre ocupacional Taller Escola Sant Camil, professionals i col·laboradors d’altres entitats faran una única representació del pessebre vivent de la Torre del Suro al barri del Guinardó de Barcelona el proper dimecres 19 de desembre a les 18h.
La representació, Premi Ciutat de Barcelona de Cultura Popular 2016 que enguany arriba al 25a edició, es realitza a partir de l’escenificació de quadres estàtics que el visitant del pessebre vivent va trobant en l’itinerari. Aquests quadres són de temàtica diversa, oficis que es perden o desapareguts, bíblics o costumistes.
La Torre del Suro, un edifici de 1910 d’arquitectura modernista, és un indret excepcional que permet crear atmosferes i ambients difícils d’aconseguir en zones urbanes.
Relacionada amb el Pessebre Vivent de la Torre del Suro, del 10 de desembre al 8 de gener, es mostrarà al casal del barri del Mas Guinardó l’exposició “El pessebre vist per..” que actua d’introducció a la representació del pessebre. En aquesta ocasió es tracta d’una representació d’imatges captades amb telèfon mòbil a càrrec de Gemma Calafell, que forma part de la tercera generació d’una nissaga de fotògrafs.
Paral·lelament es pot veure el Pessebre Vivent Vist per Fernando Marín al Centrede Cultura Popular de Sant Andreu i el Pessebre Vivent vist pel col·lectiu Rocaguinarda a la cafeteria formativa i social MartíCofee de la Ronda del Guinardó.
El Taller Escola Sant Camil dóna servei a les persones amb discapacitat intel·lectual al barri del Guinardó de Barcelona. En l’actualitat atén a 80 persones amb discapacitat intel·lectual a través del Servei de Teràpia Ocupacional (STO) i del Servei d’Orientació i Inserció (SOI).