Patronals i sindicats van arribar dimecres a un acord per desbloquejar la negociació col·lectiva del sector de la dependència mitjançant la signatura del VII Conveni Marc Estatal, per una banda, i el procediment de la constitució de la mesa negociadora del VIII Conveni Marc Estatal, per l’altra.
El VII Conveni estarà vigent a partir d’ara i fins al 31 de desembre de 2018. Aquest conveni és idèntic al que hi havia fins ara tot i que incorpora un clàusula de denúncia immediata i automàtica per iniciar la constitució de la mesa negociadora del vuitè conveni, així com alguns acords assolits en comissió paritària, SIMA, sentències fermes i altres acords que s’afegiran al text actual.
L’altre gran acord de la mediació correspon a l’acord de constitució i de repartiment de la representativitat del VIII Conveni Marc Estatal. La composició de la Mesa, amb 15 membres per part empresarial i 15 per part sindical, ha quedat de la següent forma:
– Per la part empresarial, a CEAPs li corresponen 5 membres, a LARES 2 membres, i els 8 membres restants es reparteixen mancomunadament entre AESTE, ASADE i FED, susceptibles d’individualització.
– Per la part sindical, CCOO ostenta 7 membres (49,55% de representativitat), UGT altres 7 membres (49,55% de representativitat), i el sindicat CONFEDERACIÓN INTERSINDICAL GALEGA (CIGA) 1 membre (0,90% de representativitat).
El vicepresident del Círculo Empresarial de Atención a las Personas (CEAPs), i president de AMADE, Javier Gómez, ha apuntat que no els interessa el passat “el que importen són les persones, tant els professionals com els usuaris, i per això el que pretenem comenci lo abans possible”.
Igualment. Gómez assenyala que “és fonamental una actualització de les tarifes i preus públics, perquè ha hagut un estancament d’anys en moltes comunitats, que són les que tenen les competències, i així no es pot avançar en el conveni”.